Μέσα στον Ιούνιο η αξιολόγηση του ΕΜΑ για εμβολιασμό σε εφήβους 12-15 | PellaNews

Μέσα στον Ιούνιο η αξιολόγηση του ΕΜΑ για εμβολιασμό σε εφήβους 12-15

Εντός Ιουνίου θα γνωμοδοτήσει ο ΕΜΑ για την επέκταση της χρήσης του εμβολίου της Pfizer τις ηλικίες 12-15 ετών, ανακοίνωσε σήμερα από το Άμστερνταμ, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων.

Συγκεκριμένα, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ανακοίνωσε ότι άρχισε να αξιολογεί μια αίτηση για επέκταση της χρήσης του εμβολίου Covid-19 Comirnaty ώστε να συμπεριλάβει νέους ηλικίας 12 έως 15 ετών.

«Η επιτροπή ανθρωπίνων φαρμάκων του EMA (CHMP) θα πραγματοποιήσει μια ταχεία αξιολόγηση των δεδομένων που υπέβαλε η εταιρεία που εμπορεύεται το Comirnaty, συμπεριλαμβανομένων των αποτελεσμάτων μιας μεγάλης εν εξελίξει κλινικής μελέτης με τη συμμετοχή εφήβων από 12 ετών, προκειμένου να αποφασίσει εάν θα συστήσει την επέκταση. Η γνώμη της CHMP θα διαβιβαστεί στη συνέχεια στην Κομισιόν, η οποία θα εκδώσει μια τελική νομικά δεσμευτική απόφαση που θα ισχύει σε όλα τα κράτη μέλη της Ε.Ε.», εξηγεί.

«Ο EMA θα επικοινωνήσει για το αποτέλεσμα της αξιολόγησής του, η οποία αναμένεται τον Ιούνιο, εκτός εάν απαιτούνται συμπληρωματικές πληροφορίες», σημειώνει.

Όπως αναφέρει ο ΕΜΑ, «το Comirnaty είναι ένα εμβόλιο για την πρόληψη του Covid-19, προς το παρόν εγκεκριμένο για χρήση σε άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω. Περιέχει ένα μόριο που ονομάζεται αγγελιοφόρο RNA (mRNA) με οδηγίες για την παραγωγή μιας πρωτεΐνης, γνωστής ως η ακίδα πρωτεΐνης, που υπάρχει φυσικά στο SARS-CoV-2, τον ιό που προκαλεί το COVID-19. Το εμβόλιο λειτουργεί προετοιμάζοντας το σώμα για να αμυνθεί έναντι του SARS-CoV-2», αναφέρει.

πηγή: efsyn.gr