Το Βερολίνο δίνει εμβόλια AstraZeneca και Johnson&Johnson στην πρωτοβουλία Covax | PellaNews

Το Βερολίνο δίνει εμβόλια AstraZeneca και Johnson&Johnson στην πρωτοβουλία Covax

Γενς Σπαν Hannibal Hanschke/Pool via AP

Η Γερμανία ανακοίνωσε ότι θα δωρίσει 30 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων στη διεθνή πρωτοβουλία εμβολιασμού Covax. Πρόκειται για εμβόλια των φαρμακευτικών AstraZeneca και Johnson&Johnson από παραγγελίες της Γερμανίας που βρίσκονται σε εκκρεμότητα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Γενς Σπαν, σε πρώτη φάση περίπου 1,3 εκατομμύρια δόσεις θα παραδοθούν στην Covax χωρίς καν να περάσουν από τη Γερμανία. 

«Είναι προς το δικό μας όφελος να εμβολιάσουμε τον κόσμο. Επειδή αυτή η πανδημία θα έχει πραγματικά τελειώσει μόνο όταν ο ιός θα βρίσκεται παγκοσμίως υπό έλεγχο», είπε σε συνέντευξή του στο Δίκτυο RND και διευκρίνισε ότι η Γερμανία συμμετείχε ήδη οικονομικά στη διεθνή πρωτοβουλία, αλλά τώρα παραδίδει και εμβόλια από τις δικές της παραγγελίες.

Στις αρχές Ιουλίου η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε να παραδώσει περίπου 30 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων των AstraZeneca και Johnson & Johnson σε τρίτες χώρες. Το 80% αυτών των εμβολίων θα διατεθεί μέσω της Covax και το υπόλοιπο 20% διμερώς.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, στην Αφρική μόνο 20 εκατομμύρια άνθρωποι είναι πλήρως εμβολιασμένοι κατά της Covid-19, αριθμός που αντιστοιχεί μόλις στο 1,5% του πληθυσμού της ηπείρου.

πηγή: efsyn.gr