Τσίοδρας: 156 κρούσματα, τα 150 από δομή φιλοξενίας και 6 από τον υπόλοιπο πληθυσμό | PellaNews

Τσίοδρας: 156 κρούσματα, τα 150 από δομή φιλοξενίας και 6 από τον υπόλοιπο πληθυσμό

Στην καθιερωμένη συνέντευξη μίλησε ο Σωτήρης Τσίοδρας που ανακοίνωσε σήμερα  156 νέα κρούσματα, τα 150 αφορούν  δομή φιλοξενίας και μόνο 6 Έλληνες της επικράτειας. Ο συνολικός αριθμός ανέρχεται στα  2401, η πλειοψηφία σχετίζεται μεταξύ τους, 59 συμπολίτες μας είναι διασωληνωμένοι ενώ  46 εξήλθαν εκ των ΜΕΘ. Αναφορικά με τους θανάτους ανακοινώθηκαν 5 θάνατοι σήμερα  και 121 συνολικά.

Συνολικά έχουν εξεταστεί  55600 δείγματα   

Για τα κρούσματα της δομής σημείωσε πως οι  148 είναι κάτοικοι της δομής και 2 εργαζόμενοι. Η δομή ήταν σε καραντίνα από την Μ Πέμπτη. Δεν έχουν αναγνωριστεί συμπτωματικοί ασθενείς που να χρήζουν φροντίδα . Παράλληλα ανακοινώθηκε  ενίσχυση του Κέντρου Υγείας της περιοχής αλλά  και περιοριστικά μέτρα για τους κατοίκους του Δήμου Ερμιονίδας, όπως είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 8 το βράδυ και η αναστολή των λαϊκών αγορών.

Περιοριστικά μέτρα ανακοινώθηκαν  και για δυο χωρία του Δήμου Ξάνθης που μπήκαν σε καραντίνα για 14 ημέρες. Συνολικός αριθμός κατοίκων 250

Ο καθηγητής χαρακτήρισε πως οι δομές φιλοξενίας είναι  Ευάλωτοι.

Τέλος έκανε αναφορά σε μελέτες που αφορούν τα σοβαρά περιστατικά της νόσου που αφορούν τον πνεύμονα και την καρδιά αλλά και οδηγούν σε κατάρρευση του οργανισμού εξηγώντας πως φτάνουν στον θάνατο.   Η παραμικρή δύσπνοια πρέπει να ελέγχεται τόνισε ο καθηγητής.

Ενδεικτικό είναι πως ο κύριος Τσίδρας ζήτησε συγγνώμη για τα άσχημα νέα που ανακοινώνει, αισιόδοξο μήνυμα οι ζωές που κερδήθηκαν, εξακολουθούμε να πηγαίνουμε καλά, συνειδητοποιήσαμε γρήγορα την απειλή του κορωνοϊου . Τα δεδομένα μας δίνουν αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία  που μας επιτρέπουν να χαλαρώσουμε τα μέτρα.