Τσίοδρας: 22 νέα κρούσματα..αποδίδουν τα μέτρα | PellaNews

Τσίοδρας: 22 νέα κρούσματα..αποδίδουν τα μέτρα

Στη σημερινή του ενημέρωση ο καθηγητής περιέγραψε την παγκόσμια κατάσταση με πάνω από 2 εκ κρούσματα. Οι ΗΠΑ βρίσκονται στην πρώτη θέση των κρουσμάτων και των θανάτων ενώ και στη Ρωσία ο αριθμός έχει αυξηθεί αλλά και στην Ευρώπη έχουμε ξεπεράσει το 1 εκ κρουσμάτων. Η κοινή προσπάθεια συνεχίζεται.  

Στη χώρα  μας ανακοινώθηκαν 22 νέα κρούσματα ενώ συνολικά ο αριθμός ανέρχεται στα 2192 εκ των οποίων 72 συμπολίτες μας είναι διασωληνωμένοι. Το αισιόδοξο είναι από 29 ασθενείς εξήλθαν από τις ΜΕΘ. Τέλος έχουμε 1 ακόμη θάνατο με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται στα 102. Συνολικά ελέχθησαν πάνω από 50 χιλ δείγματα.

Ο καθηγητής αναφέρθηκε και στις εκτιμήσεις για τα επόμενα κύματα του κορωνοϊού και τους επόμενους μήνες, χρειάζεται να χτιστεί συλλογική ανοσία αλλά και συνεχείς επαγρύπνηση για τα επόμενα 2 χρόνια. Ελπίζουμε είπε ο καθηγητής πως τους επόμενους μήνες θα βρούμε τα εμβόλια, μόνο 1 όμως βρίσκεται στην επόμενη φάση, η ανθρωπότητα είναι μακριά ακόμη. Σύμφωνα με τον ΠΟΥ χρειάζονται περίπου 12 μήνες.

Τέλος ο κος Τσίοδρας αναφέρθηκε στη σημασία των μέτρων για να στηριχθεί η κοινή προσπάθεια. Δεν υπάρχει μαγική συνταγή. Η άρση των μέτρων πρέπει να στηρίζεται στην επιστήμη αλλά και να βρεθεί η κατάλληλη χρονική στιγμή.