close search results icon

Ευρωεκλογές: Στις 23 Μαΐου το debate για την προεδρία της Επιτροπής – Τα 5 ονόματα

Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά, με διερμηνεία και στις 24 επίσημες γλώσσες της ΕΕ καθώς και στη διεθνή νοηματική γλώσσα.

Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι και οι συντονιστές για το debate των υποψηφίων για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Spitzenkandidaten) που θα συμμετάσχουν στη συζήτηση.

Αυτοί, θα είναι:

  • Βάλτερ Μπάιερ, Ευρωπαϊκή Αριστερά
  • Σάντρο Γκότσι, Renew Europe Now
  • Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα
  • Τέρι (Τερέζα) Ράιντκε, Ευρωπαίοι Πράσινοι
  • Νίκολας Σμιτ, Κόμμα Ευρωπαίων Σοσιαλιστών

Οι δημοσιογράφοι των δημοσίων μέσων ενημέρωσης Annelies Beck, από το VRT του Βελγίου , και ο Martin Řezníček, από την τσεχική τηλεόραση θα συντονίσουν τη συζήτηση.

Η Annelies Beck, δήλωσε: «Ο ρόλος μας θα είναι να διασφαλίσουμε ότι οι υποψήφιοι θα έχουν μια δίκαιη ευκαιρία να εκφράσουν τις απόψεις του κόμματός τους για βασικά ζητήματα για τους ψηφοφόρους. Θα διερευνήσουμε πέρα ​​από τις υποσχέσεις της προεκλογικής τους εκστρατείας και θα σας φέρουμε τις πληροφορίες και τις απαντήσεις που χρειάζεστε πριν πάτε στις κάλπες».

Ο Martin Reznicek Τσεχική τηλεόραση δήλωσε: «Αυτές οι ευρωπαϊκές εκλογές έρχονται σε μια κρίσιμη στιγμή της παγκόσμιας ιστορίας. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο προνόμιο από το να έχεις την ευκαιρία να συντονίζεις την κύρια πανευρωπαϊκή συζήτηση και να κάνεις ερωτήσεις εκ μέρους του κοινού. Ο κόσμος θα έχει λόγο σε αυτό – είναι από τους Ευρωπαίους, για τους Ευρωπαίους».

screenshot-2-VKAme.png

Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά, με διερμηνεία και στις 24 επίσημες γλώσσες της ΕΕ καθώς και στη διεθνή νοηματική γλώσσα. Σε ολόκληρη την ΕΕ, τα δημόσια μέσα ενημέρωσης συνεργάζονται με τα Γραφεία Διασύνδεσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για ειδικές εκδηλώσεις για την παρακολούθηση της συζήτησης ζωντανά.

Θα υπάρχουν έξι βασικά θέματα που ενδιαφέρουν τους ψηφοφόρους, όπου οι υποψήφιοι θα συζητήσουν μεταξύ τους μετά από ερωτήσεις από το κοινό στις Βρυξέλλες, από ψηφοφόρους που συμμετέχουν στη συζήτηση ζωντανά από τις ειδικές εκδηλώσεις σε μια σειρά από πρωτεύουσες της ΕΕ, από ερωτήσεις που συγκεντρώθηκαν από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και από τους ίδιους τους συντονιστές.

Εκτός από τα θεματικά τμήματα, οι υποψήφιοι θα έχουν επίσης ερωτήσεις 1 προς 1 από τους συντονιστές στα τμήματα “Spotlight”, τα οποία είναι νέα για το Debate της Eurovision 2024.

Το debate θα πραγματοποιηθεί στις 23 Μαΐου.

πηγή : naftemporiki.gr


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ