close search results icon

Έτοιμες οι Εθνικές ομάδες μπιτς βόλεϊ για τα Προολυμπιακά τουρνουά σε Τουρκία και Λιθουανία

Ήδη έχουν προκριθεί οι ομάδες που κατέκτησαν την πρώτη φάση του Nations Cup και η διοργανώτρια της τελικής φάσης Λετονία.

Η αγωνιστική περίοδος στο μπιτς βόλεϊ ξεκινάει δυναμικά για τις Εθνικές μας ομάδες, καθώς ετοιμάζονται πυρετωδώς για τη συμμετοχή τους στους ομίλους της Β' φάσης των Ευρωπαϊκών Προολυμπιακών τουρνουά ανδρών και γυναικών, που θα διεξαχθούν την 3η εβδομάδα του Μαΐου.

Την πρόκριση για την τελική φάση του Προολυμπιακού τουρνουά που θα γίνει στην Λετονία θα πάρουν οι πρώτοι κάθε ομίλου (τέσσερις όμιλοι σε κάθε φύλο), ενώ ελπίδες θα έχουν και οι καλύτεροι δεύτεροι.

Ήδη έχουν προκριθεί οι ομάδες που κατέκτησαν την πρώτη φάση του Nations Cup και η διοργανώτρια της τελικής φάσης Λετονία. Από την τελική φάση του θεσμού στην Λετονία θα δοθεί ένα έξτρα απευθείας εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγωνες 2024 στο Παρίσι.

Η Ελλάδα είχε φιλοξενήσει έναν εκ των ομίλων της πρώτης φάσης του θεσμού τον Μάιο του 2023 στις εγκαταστάσεις του Karteros Beach Sports Center στο Ηράκλειο Κρήτης όπου την πρώτη θέση είχαν πάρει η Ιταλία στους άνδρες και η Γαλλία στις γυναίκες.

Οι άνδρες που θα εκπροσωπηθούν από τους πρωταθλητές Ελλάδας Σταύρο Ντάλλα, Δημήτρη Χατζηνικολάου και τους Ιάσονα Κανέλλο, Παναγιώτη Ιωαννίδη θα ταξιδέψουν στο Βίλνιους της Λιθουανίας (17-19 Μαΐου) και θα βρίσκονται στον Α' όμιλο μαζί με την οικοδέσποινα χώρα, την Ουγγαρία, το Βέλγιο, την Ουκρανία, την Κροατία και το Γιβραλτάρ.

Την Ελλάδα στις γυναίκες θα εκπροσωπήσουν οι Δήμητρα Μαναβή, Λίζα Τριανταφυλλίδη και οι νεαρές Ελένη Αλεξόγλου, Μυρτώ Πασχαλάκη και θα αγωνιστούν στον Β' όμιλο που θα γίνει στο Μπαλικεσίρ (17-19 Μαΐου) με αντιπάλους την οικοδέσποινα Τουρκία, την Τσεχία, την Φινλανδία, την Δανία και την Βόρεια Ιρλανδία.

Έτσι, στα πλαίσια της καλύτερης προετοιμασίας των δύο Προολυμπιακών τουρνουά του Nations Cup σε Τουρκία και Λιθουανία, οι Εθνικές μας ομάδες θα αγωνιστούν σε διεθνή τουρνουά στο εξωτερικό.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας, Σταύρος Ντάλλας και Δημήτρης Χατζηνικολάου βρίσκονται μαζί με τον ομοσπονδιακό προπονητή Κωνσταντίνο Ποθητάκη στην πρωτεύουσα της Ισπανίας, την Μαδρίτη και θα λάβουν μέρος στο παγκόσμιο τουρνουά κατηγορίας Futures. Ντάλλας και Χατζηνικολάου βρίσκονται ήδη στο κυρίως ταμπλό της διοργάνωσης και περιμένουν την ολοκλήρωση των προκριματικών που θα διεξαχθούν αύριο Πέμπτη 9/5 για να μάθουν τους αντιπάλους τους.

Ο Ιάσων Κανέλλος με τον Παναγιώτη Ιωαννίδη θα ταξιδέψουν αυτή την εβδομάδα στο Μπαλικεσίρ της Τουρκίας, εκεί όπου θα πραγματοποιηθεί το Βαλκανικό πρωτάθλημα. Στην διοργάνωση θα συμμετέχουν επίσης και η ομάδα των Ιάκωβου Καφούρου, Χρήστου Τσιγαρίδα και το δίδυμο Αντιόλ Κόλα, Βαγγέλης Σιδέρης.

Κανέλλος και Ιωαννίδης με την ολοκλήρωση της διοργάνωσης θα μεταβούν απευθείας στην Λιθουανία και θα ενσωματωθούν μαζί με τον Σταύρο Ντάλλα και τον Δημήτρη Χατζηνικολάου στην Ελληνική αποστολή του Προολυμπιακού τουρνουά.

Στις γυναίκες, η Δήμητρα Μαναβή με την Λίζα Τριανταφυλλίδη και η Ελένη Αλεξόγλου με την Μυρτώ Πασχαλάκη θα ταξιδέψουν με τον ομοσπονδιακό προπονητή Στάθη Χανδρινό στο Μπαλικεσίρ για να αγωνιστούν στο Βαλκανικό πρωτάθλημα και θα παραμείνουν στην πόλη της Τουρκίας μέχρι και την έναρξη του Προολυμπιακού τουρνουά που θα διεξαχθεί στην ίδια εγκατάσταση μία εβδομάδα μετά.

πηγή: sdna.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ