close search results icon

1η Μάη - Απεργιακές συγκεντρώσεις των εργατικών σωματείων στο νομό Πέλλας

1η Μάη - Απεργιακές συγκεντρώσεις των εργατικών σωματείων στο νομό Πέλλας

η ανακοίνωση

ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ: 11 π.μ. ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΠΟΝ – ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ

ΕΔΕΣΣΑ: 11 π.μ. ΜΙΚΡΟΙ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ

Υποκλινόμαστε με σεβασμό στους νεκρούς της εργατικής τάξης! Τιμάμε τη θυσία τους, τιμάμε τις λαμπρές σελίδες του ταξικού αγώνα, της οργανωμένης πάλης και της διεκδίκησης που έχουν γραφτεί με το ανεξίτηλο μελάνι του αίματος τους.

Γιορτάζουμε και τιμάμε όπως αρμόζει την Τετάρτη 1η ΜΑΗ 2024 με συνέχιση των αγώνων, με αιτήματα που είναι σχεδόν ίδια με τα αιτήματα των πρωτοπόρων αγωνιστών.

Βαδίζουμε περήφανα και αισιόδοξα στο δρόμο της ανυποχώρητης πάλης που χάραξαν με το αίμα τους χιλιάδες αγωνιστές εργαζόμενοι. Στο δρόμο που χάραξαν οι εργάτες στο Σικάγο για την καθιέρωση του 8ωρου, οι καπνεργάτες στη Θεσσαλονίκη το 1936, οι 200 εκτελεσμένοι Κομμουνιστές στην Καισαριανή την 1η Μάη 1944, καθώς και όλοι οι μαχητές κι οι μαχήτριες της εργατικής τάξης ολόκληρου του κόσμου, που έχυσαν το αίμα τους στον αγώνα για λευτεριά, ανεξαρτησία και μια καλύτερη ζωή, ενάντια στο εκμεταλλευτικό σύστημα που γεννά κρίσεις, πολέμους, δυστυχία για τους λαούς, αλλά και αμύθητα κέρδη για μια χούφτα παράσιτα που ζουν σε βάρος όλων μας.

Οι ελπιδοφόροι αγώνες των εργαζομένων όλης της Ευρώπης δείχνουν την τεράστια δύναμη της οργανωμένης εργατικής τάξης, φωτίζουν το δρόμο της προοπτικής ενάντια στην πολιτική που υλοποιείται σε όλες τις χώρες της Ε.Ε., ενάντια στην εκμετάλλευση.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ:

Βάζουμε απέναντι την αντεργατική νομοθεσία των κυβερνήσεων που υλοποιούν τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να καταργηθεί το 8ωρο, να καθιερωθεί η 13ωρη – η 6ήμερη και 7ήμερη δουλειά, για να χτυπηθεί το δικαίωμα στην απεργία, για να μην υπάρχουν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, για να μην υπάρχουν μέτρα προστασίας της Υγείας και της Ζωής μας στους χώρους δουλειάς.

Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες, όχι τα κέρδη των λίγων! Γιατί την ίδια στιγμή που οι εργαζόμενοι αναγκαζόμαστε να ζούμε με μισθούς μειωμένους κατά 25% σε σχέση με το 2010 και η ακρίβεια κάνει τα βασικά αγαθά απλησίαστα, οι επιχειρηματικοί όμιλοι καταγράφουν ρεκόρ κερδών, στηριζόμενοι στα τσακισμένα δικαιώματα των εργαζομένων, στις ελλείψεις μέτρων Υγείας και Ασφάλειας στους χώρους δουλειάς που έχουν οδηγήσει σε εκατοντάδες νεκρούς συναδέλφους μας.

Στεκόμαστε μαχητικά αλληλέγγυοι σε όλους τους εργαζόμενους που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις στον κλάδο τους, στον χώρο δουλειάς τους, για να νικήσει ο αγώνας τους, γιατί θα είναι νίκη όλης της εργατικής τάξης!

Εναντιωνόμαστε στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και στις συγκρούσεις στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή, στην εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτό το επικίνδυνο γαϊτανάκι που κάνει το λαό μας στόχο για τα συμφέροντα μιας χούφτας επιχειρηματικών ομίλων. 75 χρόνια από την ίδρυση της δολοφονικής μηχανής του ΝΑΤΟ, δυναμώνουμε τον αγώνα μας για να ζήσουμε ειρηνικά με τους άλλους λαούς της περιοχής.

Σήμερα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τις οδηγίες της Ε.Ε. και την αντίστοιχη αντεργατική νομοθεσία που όλες οι κυβερνήσεις και η σημερινή έχουν περάσει. Νόμοι και οδηγίες που βρήκαν και βρίσκουν τη στήριξη των εργοδοτικών συνδικαλιστών που υπηρετούν το κεφάλαιο και την πολιτική των αστικών κομμάτων. Όλα τα σφυριά χτυπάνε για την κατάργηση των δικαιωμάτων μας!

Δεν το βάζουμε κάτω! Απέναντι στην βαρβαρότητα, ο αγώνας για ζωή με δικαιώματα είναι μονόδρομος.Συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασιστικά για:

• Τη διεκδίκηση καλύτερων όρων δουλειάς και ζωής, για ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς και διεύρυνση δικαιωμάτων.

• Την άμεση κατάργηση των αντεργατικών νόμων που τσακίζουν το 8ωρο και ποινικοποιούν τη συνδικαλιστική δράση, απαγορεύουν το δικαίωμα στην απεργία.

• Παλεύουμε για 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο, όπως επιτρέπουν η ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας.

• Άμεσα μέτρα ενάντια στην ακρίβεια.

• Άμεσα μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων στην εργασία.

• Απεμπλοκή από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις πολεμικές συγκρούσεις.

• Αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης, στο δίκαιο και σκληρό αγώνα που δίνει απέναντι στο κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ, που τον σφαγιάζει με τις πλάτες του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.

Για την εργατική τάξη σε όλο τον κόσμο, η Πρωτομαγιά αποτελεί τον φάρο της ανειρήνευτης ταξικής πάλης. Με τον αγώνα μας τιμάμε τους νεκρούς της εργατικής τάξης, τιμάμε το αίμα που χύθηκε για να κερδηθούν δικαιώματα και κατακτήσεις! Αυτό το αίμα έχει ποτίσει τις ρίζες μας. Δε θα αφήσουμε να το απαξιώσει καμιά κυβερνητική απόφαση που μετακινεί την ιερή αυτή ημέρα λες και είναι καμιά γιορτούλα!

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ!

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ!

ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ!

ΤΕΤΑΡΤΗ 1η ΜΑΗ στις 11π.μ.

Στα ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΠΟΝ – ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ

Στην ΕΔΕΣΣΑ στους ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ