Γ Εθνική: η απαξίωση ενός πρωταθλήματος και η «αίγλη» του Ηρακλή | PellaNews

Γ Εθνική: η απαξίωση ενός πρωταθλήματος και η «αίγλη» του Ηρακλή

Του Στέφανου Μίντζα

Αρχίζει σε λίγες ημέρες το πρωτάθλημα της Γ εθνικής, ένα πρωτάθλημα που οι ομάδες του -λόγω της γνωστής αναδιάρθρωσης- βρέθηκαν εν μια νυκτί σε χαμηλότερη κατηγορία από αυτή που αγωνίζονταν κατά την περσινή περίοδο, αφού η Γ εθνική έγινε η τέταρτη κατά σειρά κατηγορία.

Η αναδιάταξη σαφώς και έφερε προβλήματα σε όλες τις ομάδες μιας και δεν συνοδεύτηκε από τις απαιτούμενες χορηγίες και οικονομικές ενισχύσεις, απαξιώνοντας έτσι το ποδόσφαιρο της ελληνικής επαρχίας.

Σε αυτό το πρωτάθλημα και συγκεκριμένα στο 2ο όμιλο θα κληθούν να αγωνιστούν οι 4 ομάδες της Πέλλας και πιο συγκεκριμένα ο Αλμωπός Αριδαίας, ο Α.Σ Αναγέννηση Γιαννιτσά, ο Εδεσσαϊκός αλλά και η νεοφώτιστη Θύελλα Σαρακινών.  Μάλιστα οι δύο πρώτες ομάδες μας -δεν το κρύβουν άλλωστε- έχουν ως στόχο να κάνουν φέτος πρωταθλητισμό και να πάρουν την άνοδο, γιαυτό και οι διοικήσεις τους δαπάνησαν σεβαστά οικονομικά ποσά.

Και ενώ ήταν όλα έτοιμα για τη σέντρα με τις ομάδες να έχουν ολοκληρώσει το ρόστερ τους. ήρθε ως από μηχανής θεός η ΑΕΠ Ηρακλής -μια χρεοκοπημένη ΠΑΕ-  να πάρει το ΑΦΜ μιας άλλης ομάδας -Άρης Παλαιοχωρίου- και να αγωνιστεί στον ίδιο όμιλο με τις ομάδες μας. Το ζήτημα είναι βέβαια πως ο Άρης Πάλαιοχωρίου δεν είχε δηλώσει συμμετοχή αλλά και ούτε είχε αντικατασταθεί από άλλη ομάδα της Χαλκιδικής.

Θα σκεφτείτε όμως μερικοί, πως η συμμετοχή του Γηραίου ως Άρης Παλαιοχωρίου είναι θετική, γιατί ο Ηρακλής είναι ιστορικό σωματείο και θα δώσει αίγλη στο πρωτάθλημα… Ναι ο Ηρακλής είναι ιστορική ομάδα της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας και έχει προσφέρει πολλά στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Όμως και οι διοικήσεις του Αλμωπού Αριδαίας και του Α.Σ Αναγέννηση Γιαννιτσά έχουν «ματώσει» οικονομικά για να είναι συνεπείς απέναντι σε παίκτες, προπονητές κτλ, επίσης έχουν κάνει επενδύσεις για τη φετινή χρονιά, έχοντας όνειρα και φιλοδοξίες να πάνε το ποδόσφαιρο της Πέλλας μπροστά.

Και οι επενδύσεις αυτές δεν θα πρέπει να γίνουν σεβαστές από τους ανθρώπους της ΕΠΟ αλλά και να υπάρχουν ίσα μέτρα και ίσα σταθμά για όλες τις ομάδες.