Μακρίδου Αγάθη: «Yπερταμείο και εξισωτικές» | PellaNews

Μακρίδου Αγάθη: «Yπερταμείο και εξισωτικές»

Γράφει η Μακρίδου Αγάθη*

Το καλοκαίρι του 2018 θα το αποτυπώσει ο ιστορικός του μέλλοντος στις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας του τόπου. Μετά την άνευ όρων παράδοση της Μακεδονίας μας, της ιστορίας και των παραδόσεων μας στους Σκοπιανούς, μετά την αναγνώριση της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης και μετά τις «απειλές» Κοτζιά ότι θα διευθετήσει τα θέματα που εκκρεμούν με την Αλβανία, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ συνεχίζει τον οικονομικό Γολγοθά των Ελλήνων.

Αυξημένος ΕΝΦΙΑ, πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, μεταφορά ακίνητης δημόσιας περιουσίας στο υπερταμείο που οι ίδιοι ψήφισαν να «αρπάζει» μέχρι το 2060, επικείμενη κατάργηση της ΔΙΑΥΓΕΙΑ,  διορισμοί «ημετέρων» σε  δημόσιους οργανισμούς με προκλητικές αμοιβές, κατακερματισμός των θεσμικών πυλώνων του Κράτους, καταστροφή των  Ο.Τ.Α. κι επιστροφή  τους στο συγκεντρωτικό μοντέλο, το οποίο ουσιαστικά οδηγεί στην χειραγώγηση και χαλιναγώγηση των Ο.Τ.Α. από την εκάστοτε Κεντρική Διοίκηση κι η λίστα παραμένει ατελείωτη  και δυστυχώς εμπλουτίζεται  καθημερινά.

Ειδικότερα στην Πέλλα , πέρασαν στην αρμοδιότητα του υπερταμείου 23 ακίνητα (προς το παρόν) και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε την λίστα αυτών, καθώς πανελλαδικά πολλά ακίνητα που δεσμεύτηκαν  είναι ιστορικά. 

Η καταστροφική πολιτική τους συνεχίζεται και στον αγροτικό-κτηνοτροφικό τομέα ,καθώς με fast truck διαδικασίες και εν κρυπτώ, συρρικνώνουν και σε μερικές περιπτώσεις καταργούν τις εξισωτικές αποζημιώσεις, όπου κι εδώ μένει να διαπιστώσουμε πόσο θα πληγούν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Πέλλας.

Δυστυχώς, όλα τα προηγούμενα χρόνια κατάφεραν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να δημιουργήσουν ένα «παράλογο» στην ελληνική κοινωνία. Αυτό το παράλογο περιλαμβάνει τον λαϊκισμό,το ψέμα, την λάσπη στον ανεμιστήρα σε κάθε επίπεδο της πολιτικής ζωής του τόπου,τα διχαστικά διλήμματα και την υφαρπαγή της κριτικής σκέψης του Έλληνα, που επιχειρούν από Πολίτη να τον μετατρέψουν σε ένα άβουλο ον. Τον τελευταίο καιρό δε, στον νομό μας διαπιστώνουμε ότι ποινικοποιείται η πολιτική σκέψη, άποψη και δράση που αντιβαίνει στις τακτικές και τα θέλω των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, οι οποίοι αποδεικνύουν ότι τους ενοχλεί η Δημοκρατία κι η πολυφωνία.

Όσα λάθη και να έγιναν στο παρελθόν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις κι είναι δεκτά όπως κι η κριτική που ασκήθηκε και ασκείται, αυτή είναι η μόνη Κυβέρνηση που οικοδομεί την χώρα μας, την ΕΛΛΑΔΑ μας πάνω στον καθεστωτικό και τις αρχές του Μαδούρο και του Εσκομπάρ.

Εθνική και κοινωνική αφύπνιση και εγρήγορση!!!!!

 

 * Μέλος ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ/Πολιτευτής Πέλλας