Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σκύδρας Δημήτρης Γιαννακίδης μιλά για την εκλογή του νέου προέδρου της Ε.Σ.Ε.Ε | PellaNews

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σκύδρας Δημήτρης Γιαννακίδης μιλά για την εκλογή του νέου προέδρου της Ε.Σ.Ε.Ε

Σε αυτό το άρθρο θέλω να αναφερθώ στην εκλογή του νέου προέδρου της Ε.Σ.Ε.Ε, να διευκρινίσω ότι είναι ο ανώτατος συνδικαλιστικός φορέας των επιχειρηματιών και εμπόρων. Μεγάλη παρακαταθήκη και έργο άφησε ο απερχόμενος πρόεδρος Βασίλης Κορκίδης, με πλούσια δράση και έργο, συνετέλεσε  ,κυρίως μέσα στα χρόνια της ύφεσης, τα προβλήματα και ανάγκες των πληττόμενων επιχειρηματιών να γίνουν γνωστά στην κυβέρνηση, όμως δεν επαναπαύτηκε μόνο εκεί, πρότεινε λύσεις στα προβλήματα με σχέδιο, μελέτη και υπευθυνότητα. Την προεδρία της Ε.Σ.Ε.Ε την θεωρώ ύψιστη θέση όχι μόνο ανάμεσα στα συνδικαλιστικά όργανα αλλά και στο πολιτικό και κοινωνικό γίγνεσθαι της χώρας μας.

  Θέλω από το βήμα αυτό που δίνεται, επίσημα να συγχαρώ εγώ και το Δ.Σ του Εμπορικού  συλλόγου Σκύδρας  τον νέο πρόεδρο Γεώργιο Καρανικα. Ένας άνθρωπος που είναι από τα μέρη μας ,από την Έδεσσα, που από μόνο του αυτό αποτελεί και μεγάλη χαρά για όλους εμάς. Είχα την τιμή και την χαρά να τον γνωρίσω στα πρώτα μου συνδικαλιστικά βήματα πριν 14 χρόνια, άλλωστε πρέπει να πω ότι είναι και πρόεδρος στην Ομοσπονδία εμπορικών συλλόγων κέντρο δυτικής Μακεδονίας αλλά και πρώην γενικός γραμματέας της Ε.Σ.Ε.Ε. αλλά και πρώην  πρόεδρος εμπορικού συλλόγου Έδεσσας.

  Αυτό που αποζητούμε ως εμπορικοί σύλλογοι  είναι η συνεργασία με τους ανώτερους φορείς μας, συνεργασία σε όλα τα επίπεδα, όπως στην πληροφόρηση την  ενημέρωση και την επαγγελματική εκπαίδευση. Πολυ βασικό για εμάς τους συλλόγους ,είναι τα σεμινάρια που αφορούν τους εμπόρους-Επαγγελματίες, αποζητούμε και περισσότερα αλλά πιο άμεσα και εύκολα στην σύσταση τους και μάλιστα υπό την αιγίδα της Ε.Σ.Ε.Ε. Όπως έχω γράψει και σε παλαιότερο άρθρο μου ,η εξειδικευμένη εκπαίδευση αποτελεί βασικό πυλώνα επαγγελματικής εξέλιξης.

  Ενημέρωση επίσης σε όλες τις διενέργειες, αποφάσεις και δράσεις της Ε.Σ.Ε.Ε που αφορούν και συσχετίζονται με τα επιχειρηματικά δρώμενα της χώρας μας και όχι μόνο. Ενημέρωση που μέσω e-mail αποτελεί τον άμεσο και γρηγορότερο τρόπο προς τα μέλη. Θέλουμε την πληροφόρηση αλλά θέλουμε και την συμμετοχή ως δύναται εφικτό, κυρίως μέσα από ζητήματα ερωτηματολογίου κλπ. Θέλουμε το κάθε μέλος μας να έχει λόγο, βήμα και ενημέρωση όσο είναι εφικτό. Ζητούμε μια Ε.Σ.Ε.Ε που θα μας στηρίξει οικονομικά, θα είναι δίπλα μας σε όλα τα προβλήματα μας, θα μας αφουγκράζεται και θα μας δίνει λόγο και συμμετοχή στα δρώμενα.

  Στο θέμα οικονομικής στήριξης  οφείλω να πω ότι θεωρώ απαράδεκτη στην συνδρομή μας προς την Ομοσπονδία, πρέπει άμεσα να σταματήσει, επίσης οφείλω να τονίσω και να πω ότι οικονομική βοήθεια δεν είδαμε καμία τόσα χρόνια ούτε από την ομοσπονδία ούτε από κάπου άλλου. Μόνο το εμπορικό Επιμελητήριο  μας στήριξε σε ότι θέλαμε ,μόνο το εμπορικό Επιμελητήριο μας ενίσχυσε οικονομικά σε ετήσια βάση. Χρωστάμε  ένα μεγάλο ευχαριστώ επίσημα και δημόσια στον Πρόεδρο Ε.Ε. Έδεσσας Ιορδάνη Τσωτσο. Η οικοδομή βοήθεια μας δίνει  την δυνατότητα να κάνουμε πράξη αυτά που θέλουμε και πάνω από όλα να στηρίξουμε μέσα από τις δράσεις μας την τοπική αγορά.

 Θα τονίσω ώστε να γίνει κατανοητό προς όλους, δεν ανήκουμε και ΔΕΝ πρέπει να ανήκουμε σε κανενός το πολιτικό άρμα, λογοδοτούμε και εξαρτόμαστε μόνο από τα μέλη μας και τον κόσμος που μας  εκλεγεί. Ναι ωραία τα παράθυρα στις τηλεοράσεις, ωραίες οι  φωτογραφίες με πολιτικούς, αλλά ως εκεί !!! Εδώ στα προβλήματα και στους στόχους !!! Οι προσωπικές φιλοδοξίες έχουν χώρο μόνο μέσα από την δίοδο του καθήκοντος που ορίζει η θέση μας και η θέση του καθενός.

 Από καρδιάς εύχομαι Χρόνια πολλά με υγεία, προσωπική και επαγγελματική επιτυχία σε όλους.