close search results icon

Δήμος Αλμωπίας: Ανοίγει ο δρόμος ενίσχυσης των πληγέντων

Δήμος Αλμωπίας: Ανοίγει ο δρόμος ενίσχυσης των πληγέντων

Στην ενίσχυση των πληγέντων από τις πλημμύρες του 2023 αναφέρθηκε με δελτίο τύπου ο Δήμος Αλμωπίας 

Την 1η Φεβρουαρίου 2024, ο Δήμος Αλμωπίας επανέφερε με αίτησή του, προς το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης, το απορριφθέν ως εκπρόθεσμο αίτημα επιχορήγησης για την οικονομική ενίσχυση πολιτών, οι οποίοι επλήγησαν από τις πλημμύρες που εκδηλώθηκαν την 23η Ιανουαρίου 2023, σε περιοχές του δήμου μας.

Μετά την απόρριψη και αυτού του αιτήματος, προέβη σε αίτηση θεραπείας στις 3 Απριλίου 2024, η οποία και έγινε αποδεκτή στις 2 Μαϊου 2024, με αποτέλεσμα να προχωρήσουμε στην εκ νέου εξέταση του αιτήματος επιχορήγησης από τη Γενική Δ/νση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών , ώστε να αποζημιώσουμε τους πληγέντες του δήμου μας.

Συνεπώς , ένα πρόβλημα βρίσκει την λύση του και ανοίγει ο δρόμος για την αποζημίωση των πληγέντων!

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας Νίκος Παρούτογλου με αφορμή την απόφαση δήλωσε

Ένα από τα θέματα που μας απασχόλησαν από την πρώτη μέρα, ήταν η καθυστέρηση αποζημίωσης όσων επλήγησαν από την πλημμύρα του Ιανουαρίου 2023.


Υποβάλαμε άμεσα αίτημα επιχορήγησης στο Υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο απορρίφθηκε διότι αφενός θα έπρεπε να είχε υποβληθεί τον Ιούλιο του 2023 και αφετέρου , θα έπρεπε να είχε υποβληθεί στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης, στο οποίο και μεταφέρθηκε η συγκεκριμένη αρμοδιότητα στο μεσοδιάστημα!


Επανήλθαμε με νέο αίτημα προς το Υουργείο Κλιματικής Κρίσης αλλά απορρίφθηκε εκ νέου.


Έτσι στις 3 Απριλίου αποστείλαμε αίτημα θεραπείας, το οποίο εγκρίθηκε και άνοιξε ο δρόμος για την αποζημίωση των πληγέντων από την πλημμύρα του Ιανουαρίου 2023.


Το επόμενο διάστημα, οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν από τον Δήμο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ