close search results icon

Διονύσης Σταμενίτης: Άμεσες ενισχύσεις του πρωτογενούς τομέα

Διονύσης Σταμενίτης: Άμεσες ενισχύσεις του πρωτογενούς τομέα

Με δήλωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Διονύσης Σταμενίτης αναφέρθηκε στο Πανελλήνιο Συνέδριο Γεωργίας.  

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δήλωσε 

10ο Πανελλήνιο Συνέδριο GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ - Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας 


Σήμερα στην #Καλαμάτα για το Συνέδριο της #Gaia_Επιχειρείν, για το μέλλον της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας. 


Στην τοποθέτηση μου στάθηκα στον ρόλο των άμεσων ενισχύσεων, και στο γεγονός ότι το μέλλον του #πρωτογενούς_τομέα που θέλουμε και οραματιζόμαστε, έχει να κάνει με τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το ρόλο τους στη διαμόρφωση του γεωργικού εισοδήματος και δη την συμβολή τους στον επιδιωκόμενο από την νέα ΚΑΠ παραγωγικό μετασχηματισμό του αγροδιατροφικού μας συστήματος.


Παράλληλα, η #Ευρωπαϊκή_Επιτροπή έχει θέσει φιλόδοξους #περιβαλλοντικούς στόχους μέχρι το 2030 και στη συνέχεια μέχρι το 2050, τους οποίους πρέπει να υπηρετήσει η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική. Και δεν μπορούμε να μιλάμε για ΚΑΠ, χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη μας αυτήν την παράμετρο. 


Συνεπώς, το μέλλον των άμεσων ενισχύσεων περνάει μέσα από το πάντρεμα της περιβαλλοντικής προστασίας με την εισοδηματική στήριξη, που από ότι φαίνεται πρέπει να το αξιολογήσουμε εκ νέου.


Ως ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, έχουμε από πολύ νωρίς διαβλέψει ότι είναι απαραίτητο να λύσουμε αυτήν την άσκηση ισορροπίας, ανάμεσα στη στήριξη των παραγωγών από τη μια και στην επίτευξη των στόχων της Πράσινης Αρχιτεκτονικής. 

fb-img-1714145163450.jpg



Πρωτοβουλίες για αναθεώρηση της ΚΑΠ, ενίσχυση των συμμαχιών μας στην οικογένεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων για βελτιώσεις, συνθέτουν το μείγμα των πολιτικών μας αποφάσεων και ενεργειών. 


Στόχος μας είναι να διαμορφώσουμε τις ευνοϊκότερες δυνατές συνθήκες για την άσκηση της γεωργικής δραστηριότητας στη χώρα μας, σεβόμενοι το ευρωπαϊκό κεκτημένο, διεκδικώντας όμως ταυτόχρονα βιώσιμους όρους, μέσα από έναν ολοκληρωμένο εθνικό στρατηγικό σχεδιασμό που υλοποιούμε στο πλαίσιο τόσο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, όσο και του Στρατηγικού Σχεδίου της ΚΑΠ και ο οποίος θέτει στο επίκεντρο των προτεραιοτήτων του τη στήριξη του #γεωργικού_εισοδήματος και ιδιαίτερα του εισοδήματος των #μικρομεσαίων #παραγωγών μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ