close search results icon

Δύο σεισμοί 5,6 και 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά της Ηλείας - Αισθητοί και στην Αττική

Δύο σεισμοί 5,6 και 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά της Ηλείας - Αισθητοί και στην Αττική

Δύο πολύ μεγάλοι σεισμοί σημειώθηκαν στις Στροφάδες και έγιναν πολύ αισθητοί ακόμη και στην Αττική.

Διπλή ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,6 και 5,7 της κλίμακας Ρίχτερ με επίκεντρο 21 χιλιόμετρα ανατολικά των Στροφάδων στο Ιόνιο, με διαφορά ελάχιστων λεπτών μεταξύ τους.

Οι σεισμοί έγιναν αισθητοί και στην Αθήνα. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου της Αθήνας, η πρώτη δόνηση σημειώθηκε στις 09:11:54, ώρα Ελλάδος, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά των Στροφάδων, ενώ ο δεύτερος σεισμός στις 09:12:49, με το ίδιο επίκεντρο.

«Βασικά είναι ένας σεισμός, είναι 5,7 Ρίχτερ. Δεν εμπνέει κανέναν λόγο ανησυχίας», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο σειισμολόγος Άκης Τσελέντης. Σύμφωνα με τον ίδιο, θα ακολουθήσουν και άλλοι μικρότερης έντασης, ενώ εκτίμησε ότι ήταν ο κύριος σεισμός.

Θυμίζουμε ότι σεισμός 3,9 Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο πριν τις 9:00 το πρωί της Παρασκευής στη Δράμα. Τη δόνηση ακολούθησαν άλλες δύο σεισμικές δονήσεις, μικρότερης έντασης.

Ειδικότερα, ο πρώτος σεισμός των 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 8:38 και το επίκεντρο εντοπίζεται 43 Χλμ. ΒΒΑ των Ποταμών Δράμας. Το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 7,9 χλμ.

Δύο λεπτά μετά, σημειώθηκε σεισμική δόνηση 3,3 Ρίχτερ, σχεδόν στο ίδιο σημείο και συγκεκριμένα 42 Χλμ. ΒΒΑ των Ποταμών Δράμας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ