close search results icon

Έδεσσα: Διοργάνωση των Πανελλήνιων Αγώνων Ποδηλασίας των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων (ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ.), σχολικού έτους 2023-2024

Έδεσσα: Διοργάνωση των Πανελλήνιων Αγώνων Ποδηλασίας των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων (ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ.), σχολικού έτους 2023-2024

Σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Φυσικής Αγωγής της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Π.Ε. και Δ.Ε. του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού (Υ.ΠΑΙ.Θ.Α.), η διοργάνωση των Πανελλήνιων Αγώνων Ποδηλασίας των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων (ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ.), σχολικού έτους 2023-2024, ανατέθηκε στην Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων (Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας (ΔΔΕ Πέλλας) για το αγώνισμα «Ορεινή Ποδηλασία – Αγώνισμα Cross Country (XCO)» σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας (Ε.Ο.Π.). Οι αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους επίσημους κανονισμούς του αθλήματος την Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024, στις 12μμ στο Φ.Ο.Ε. ΕΔΕΣΣΑΣ.

Στη διοργάνωση των αγώνων εκτός από την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας (Ε.Ο.Π.) και την Ο.Ε.Σ.Α.Δ. Πέλλας συμμετέχουν ο Ποδηλατικός Σύλλογος Αερωπός Έδεσσας και ο Δήμος Έδεσσας.

Στους αγώνες μετέχουν μαθητές και μαθήτριες που φοιτούν σε Δημόσιο ή Ιδιωτικό Γενικό Λύκειο (ΓΕ.Λ.), Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑ.Λ.) ή σε κάθε εκπαιδευτικό ίδρυμα αρμοδιότητας του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. του οποίου ο τίτλος απόλυσης είναι ισότιμος με τον τίτλο του Γενικού Λυκείου.

Η διεξαγωγή των αγώνων αναμένεται με ξεχωριστό ενδιαφέρον καθώς είναι η πρώτη φορά που ανατίθεται στην ΟΕΣΑΔ της ΔΔΕ Πέλλας η διοργάνωση Πανελλήνιων Μαθητικών Αγώνων δίνοντας την ευκαιρία στην Έδεσσα να τους φιλοξενήσει σε έναν χώρο μοναδικής ομορφιάς με υπέροχες αγωνιστικές διαδρομές όπως είναι ο Φ.Ο.Ε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ