close search results icon

Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος της ΠΚΜ- Εκλογές το Σάββατο 27 Απριλίου

Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος της ΠΚΜ- Εκλογές το Σάββατο 27 Απριλίου

Η ανακοίνωση

Το Σάββατο 27 Απριλίου ηλεκτρονικά και με φυσική παρουσία και την Κυριακή 28 Απριλίου με φυσική παρουσία, γίνονται οι εκλογές στην Ένωσή μας (ΕΥΠΣ.Π. Κεντρικής Μακεδονίας), για να αναδειχθούν οι εκπρόσωποί μας στο Διοικητικό Συμβούλιο, την Εξελεγκτική Επιτροπή και στην Ομοσπονδία μας (ΠΟΕΥΠΣ).

Η ενίσχυση της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών στις εκλογές του σωματείου αποτελεί την μοναδική απάντηση στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί εδώ και χρόνια εξαιτίας της αδράνειας της Ένωσής μας απέναντι στις πολιτικές των κυβερνήσεων.

• Για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς ως απάντηση στην διευρυνόμενη ακρίβεια.

• Για ανθρώπινες συνθήκες στην εργασία μας, προστασία της υγείας και της ζωής μας,

• Την ένταξη του επαγγέλματος μας στα Βαρέα - Επικίνδυνα και Ανθυγιεινά επαγγέλματα, χρηματική αποζημίωση για την υπερωριακή εργασία και τα οφειλόμενα ρεπό,

• Την κατάργηση του ισχύοντος κανονισμού μεταθέσεων και σύνταξη νέου δίκαιου κανονισμού που δεν θα μας ξεσπιτώνει,

• Την κάλυψη των τεράστιων ελλείψεων σε προσωπικό με προσλήψεις και μονιμοποίηση όλων των 5ετών και των συμβασιούχων πυροσβεστών.

• Την κάλυψη των αναγκών σε σύγχρονα μέσα και οχήματα και κτιριακές υποδομές.

• Για να διασφαλιστεί η δημοκρατική και ουσιαστική λειτουργία του σωματείου μας με μαζικές συλλογικές διαδικασίες που θα παίρνουν αποφάσεις για την οργάνωση κινητοποιήσεων για να δοθούν λύσεις στα εργασιακά μας προβλήματα.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Ο κάθε ένας από εμάς γνωρίζει ποια είναι η δράση των παρατάξεων που συμμετέχουν στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης αλλά και της Ομοσπονδίας.

Πως με την δράση τους ως κυβερνητικός-εργοδοτικός συνδικαλισμός έβαλαν πλάτη στις αντιλαϊκές αποφάσεις των κυβερνήσεων ανεξαρτήτως απόχρωσης ώστε να περάσει ο νόμος 4662/2020 της ψευτοαναδιοργάνωσης του Π.Σ. και της Πολιτικής Προστασίας, που μας επιβάλλει ξεσπίτωμα με μεταθέσεις, κατάργηση του ελεύθερου χρόνου με τις επιφυλακές, μεγαλύτερη υποβάθμιση των υπηρεσιών μας από τις νέες υποτιθέμενες «αξιολογήσεις» υπηρεσιών και του προσωπικού.

Πως δεν πράττουν ουσιαστικά ούτε και το ελάχιστο με αποτέλεσμα τα προβλήματα να πολλαπλασιάζονται την αντιπυρική περίοδο:

 με την εντατικοποίηση της εργασίας σε εξαντλητικό βαθμό με τα συνεχόμενα 24ωρα

 την διεύρυνση των επιφυλακών σε μόνιμη βάση,

 Το κόψιμο ρεπό και αδειών

 την απλήρωτη υπερεργασία, την ανύπαρκτη διοικητική μέριμνα την ώρα της πυρόσβεσης σε απομακρυσμένες περιοχές,

Συναδέλφισσες συνάδελφοι

Με την ενίσχυση της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών μπορούμε να αλλάξουμε την κατάσταση:

 Να έχουμε ένα σωματείο μαχητικό, στο πλευρό του πυροσβέστη, για να διεκδικήσουμε λύσεις στα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα μας.

 Να γίνουν πράξη οι προτάσεις που θα αναβαθμίσουν την υπηρεσία μας, την πυροπροστασία και την Πολιτική Προστασία της περιοχής μας και της πατρίδας μας, με την κάλυψη όλων των μεγάλων ελλείψεων του Π.Σ. σε μόνιμο προσωπικό - μέσα - εξοπλισμό - υποδομές, με κρατική χρηματοδότηση.

 Να κάνουμε αποτελεσματικά τη δουλειά μας, να προστατεύσουμε τους συμπολίτες μας, τις περιουσίες και τις υποδομές του λαού και τον φυσικό μας πλούτο.

 Να παλέψουμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους και τον λαό για να ανατραπεί η εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην εργασιακή, οικογενειακή και προσωπική μας ζωή, από την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων, με την ακρίβεια και την φτώχεια να διευρύνονται συνεχώς.

Το ψηφοδέλτιο της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ (Ε.Α.Κ.Π.) ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ:

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ

ΜΕΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΗΛΙΑ

ΜΠΑΚΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΠΟΤΗΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ(ΠΟΕΥΠΣ)

ΓΕΩΡΓΙΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ

ΜΕΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΗΛΙΑ

ΜΠΑΚΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΠΟΤΗΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΕΑΚΠ ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ