close search results icon

Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας και στο Υπουργείο Τουρισμού

Ο Δάνης Τζαμτζής προσκάλεσε την κα. Γκερέκου να επισκεφτεί την Πέλλα. 

Με την κα. Άντζελα Γκερέκου, Πρόεδρο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, συναντήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής, στα γραφεία του ΕΟΤ στην Αθήνα στις 16 Απριλίου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε διεξοδικά την κα. Γκερέκου για το τουριστικό «προϊόν» της Πέλλας και συζήτησε μαζί της την τουριστική προβολή της Πέλλας, μέσω του βασικού εργαλείου προβολής του Ελληνικού τουρισμού του ΕΟΤ, τη διαδικτυακή πύλη και ψηφιακές εφαρμογές «visit Greece.gr».

Για τον σκοπό αυτό, η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας ετοιμάζει νέο, άρτιο και επικαιροποιημένο ψηφιακό υλικό τουριστικής προβολής της Πέλλας, για την κατάλληλη τροφοδότηση όλων των ψηφιακών εφαρμογών του ΕΟΤ.

Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης προσκάλεσε την κα. Γκερέκου να επισκεφτεί την Πέλλα, ώστε να αποκτήσει μία προσωπική εμπειρία για τον τοπικό πολιτισμό και τουριστικά ενδιαφέροντα της περιοχής και να συζητηθούν επιτόπου ειδικότερες δράσεις συνεργασίας με τον ΕΟΤ.

Η κ. Γκερέκου αποδέχτηκε την πρόσκληση και η επίσκεψη προγραμματίζεται για μετά το Πάσχα, με πιθανότερη ημερομηνία επίσκεψης εντός Μαΐου 2024.

Στο Υπουργείο Τουρισμού, ο κ. Αντιπεριφερειάρχης έθεσε το θέμα της μη χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης του Χιονοδρομικού κέντρου «Βόρας», λόγο του χαμηλού προϋπολογισμού(42 εκατ ευρώ), το οποίο χρηματοδοτεί μόλις 4 χιονοδρομικά κέντρα και ζήτησε την αύξηση του προϋπολογισμού, ώστε να χρηματοδοτηθεί και το Χιονοδρομικό κέντρο Βόρας, το οποίο είναι όγδοο στη σειρά υποβολής των σχεδίων.

Ακόμη, συζήτησε τον προγραμματισμό μίας ευρείας σύσκεψης με τη συμμετοχή και των Δημάρχων της Πέλλας στο Υπουργείο Τουρισμού, προκειμένου να υπάρξουν νέες εντάξεις έργων και δράσεων τουρισμού, πολιτισμού και ανάδειξης της φυσικής και πολιτισμικής κληρονομιάς της Πέλλας στα αντίστοιχα προγράμματα που υλοποιεί το Υπουργείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ