close search results icon

Έρχεται το Operation Star στα Γιαννιτσά!

Γυρίστηκε τις ημέρες της πανδημίας στις πλαγιές του Πάϊκου και την Παλιά Κρώμνη. 

του Παύλου Νεκτάριου Παπαδόπουλου

Έρχεται σε πανελλήνια πρώτη στα Γιαννιτσά, η ταινία που μέσα στην περίοδο της πανδημίας γυρίστηκε στις πλαγιές και τους λόφους του Πάϊκου και την "παγωμένη" ανά διαστήματα Κρώμνη το 2021. Ο λόγος για το Operation Star, το οποίο θα βρεθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες της πόλης στις 11 και 12 Φεβρουαρίου 2024. 

Ο Μανώλης Σαββίδης, ο Σύλλογος Φίλων ιστορίας και αναπαράστασης αυτής Γιαννιτσών, εθελοντές από τα Γιαννιτσά και τον χώρο της εστίασης (όπως ο Αργύρης Φλίκας) εκ των συντελεστών και πρωταγωνιστών της ταινίας, ήταν πάντα δίπλα στον δημιουργό της Βασίλη Τσικάρα. Τον μοναδικό αυτόν καλλιτέχνη που υπερπηδώντας δυσκολίες και χωρίς καμία βοήθεια, έκανε μοναδικές ιστορικές ταινίες που είχε να δει η χώρα πάρα πολλά χρόνια. 

Και υπόψη, με γυρίσματα στην περιοχή των Γιαννιτσών, κάνοντας γνωστή την πόλη σε όλη την Ελλάδα, μέσα από την μεγάλη οθόνη, αργότερα και από την μικρή. 

Το Operation Star είναι η ιστορία μιας αποτυχημένης απόπειρας δολιοφθοράς Ελλήνων & Βρετανών στρατιωτών κατά στρατηγικού στόχου, την περίοδο της Γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα, το 1943. Το Operation Star αφηγείται την καταδίωξη δύο αντρών από μία διμοιρία Γερμανών. Μέσα στη δίνη του πολέμου γεννιέται ένας έρωτας, ο οποίος θα αλλάξει τις ζωές όλων.

Η ταινία είναι βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα.

screenshot-13-F9fXJ.png

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους είναι οι Κωνσταντίνος Λάγκος, Λευτέρης Δημηρόπουλος, Βασίλης Τσικάρας, Γιώργος Χατζηθεοδώρου, Ευτυχία Ψωμά, Μανώλης Σαββίδης πλαισιωμένοι από μια πλειάδα γνωστών και καταξιωμένων ηθοποιών όπως ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, η Χρύσα Κοντογιώργου, η Έλενα Χειλέτη, ο Πέτρος Πέτρου κ.ά..

Η μουσική σύνθεση είναι του Γιάννη Κριβέρη, ενώ το βασικό τραγούδι της ταινίας «Όρκος τιμής» ερμηνεύει η εξαιρετική Μαντώ.

screenshot-14-YDd8L.png

Δείτε τι αναφέρει ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Ιστορίας και αναπαράστασης αυτής Γιαννιτσών Μανώλης Σαββίδης, φανερά ενθουσιασμένος και ικανοποιημένος:





ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ