close search results icon

Γεωργούλης: Έως και 3 μήνες μέχρι να βγει απόφαση στο Ευρωκοινοβούλιο - Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ

Γεωργούλης: Έως και 3 μήνες μέχρι να βγει απόφαση στο Ευρωκοινοβούλιο - Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ

Η υπόθεση στην οποία εμπλέκεται ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, που δέχθηκε κατηγορίες για περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης που φέρεται να σημειώθηκε το 2020, έχει φθάσει στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου.

Έως ότου, ωστόσο, ληφθεί απόφαση, η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει 2-3 μήνες.

«Ο κ. Γεωργούλης παραιτήθηκε όπως λέει ο ίδιος ή αποπέμφθηκε όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ;» διερωτάται σε ανακοίνωσή της η ΝΔ. «Η υπόθεση για την οποία ζητήθηκε η άρση ασυλίας του αφορά σοβαρά ποινικά αδικήματα. Απαιτείται να επιδειχθεί από όλους, διακριτικότητα και σοβαρότητα» ανέφερε από πλευράς του το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Από το στούντιο της ΕΡΤ ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Αμανατίδης, δήλωσε: «Έσκασε χθες, αφού ήταν μυστική η εισαγγελική έρευνα. Περιμένουμε απαντήσεις και προφανώς ο κ. Γεωργούλης οφείλει απαντήσεις και στην κοινωνία και στη Δικαιοσύνη. Στα ζητήματα έμφυλης βίας είμαστε απόλυτοι. Δεν είναι το ίδιο με την υπόθεση Παππά, πρόσθεσε ο Γ. Αμανατίδης συμπληρώνοντας: Ο κ. Γεωργούλης καταγγέλλεται για πλημμέλημα ενώ ο κ. Παππάς καταδικάστηκε από Ειδικό Δικαστήριο που δεν έχει δεύτερο βαθμό. Είναι πολιτική δίωξη και θα πάμε στα ευρωπαϊκά δικαστήρια. Για το ίδιο ζήτημα ο κ. Κρέτσος έχει αθωωθεί», είπε ο βουλευτής.

«Υπάρχει παραπεμπτικό βούλευμα και αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση για το Νίκο Παππά και βγαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ και μιλάει για πολιτική δίωξη; Το 13- 0 των Αραιοπαγιτών είναι πολιτικό;«, είπε ο υπουργός Εσωτερικών και υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην Ανατολική Αττική, Μάκης Βορίδης. «Δεν θεωρώ ότι μια έκνομη συμπεριφορά μπορεί να χαρακτηρίζει το σύνολο ΣΥΡΙΖΑ. Αναμένουμε την ποινική διαδικασία, τόνισε ο υπουργός, για να επισημάνει στη συνέχεια: «Αντιθέτως, είναι μείζον το ζήτημα Παππά γιατί πλέον, δεν υπάρχει ερωτηματικό. Εδώ έχουμε καταδίκη. Το ζήτημα για τον ΣΥΡΙΖΑ γεννιέται από την καταδίκη και μετά».

eleftherostypos.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ