close search results icon

ΗΠΑ: Ένοπλος εισέβαλε σε εκκλησία και απείλησε τον πάστορα

Τον ακινητοποίησε ένας διάκονος.

Σκηνές τρόμου εκτυλίχθηκαν κατά τη διάρκεια της κυριακάτικης εκκλησιαστικής λειτουργίας στο North Braddock της Πενσυλβάνια των ΗΠΑ όταν ένας άνδρας τράβηξε όπλο εναντίον του πάστορα στη μέση του κηρύγματός του.

Η πολιτειακή αστυνομία της Πενσυλβάνια απήγγειλε κατηγορίες στον 26χρονο Bernard Polite από το Braddock ο οποίος μπήκε στην εκκλησία και προσπάθησε να πυροβολήσει τον πάστορα Glenn Germany, ενώ ο εκείνος εκφωνούσε το κήρυγμά του στην εκκλησία Jesus’ Dwelling Place Church την Κυριακή λίγο μετά τις 13:00.

Διάκονος της εκκλησίας κατέγραψε σε βίντεο, το οποίο αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, τη στιγμή που ο πάστορας βρέθηκε ξαφνικά να κοιτάζει την κάννη ενός όπλου. “Έλεγα, αυτό δεν μπορεί να συμβαίνει”, είπε ο πάστορας. “Κι όμως, με κάποιο τρόπο συνέβη, αλλά δεν έπεσε κανένας πυροβολισμός. Ευχαριστώ τον Θεό γιατί μόνο ο Θεός σταμάτησε και μπλόκαρε αυτό το όπλο”, συμπλήρωσε.

Καθώς ο πάστορας σκύβει, ο διάκονος της εκκλησίας Clarence McCallister πηδάει μπροστά από την κάμερα και ρίχνει τον ένοπλο άνδρα στο έδαφος.

Σύμφωνα με το CBSNEWS, o πάστορας Germany δήλωσε πως ο διάκονος McCallister “είναι ένας ήρωας”. McCallister και Germany κατάφεραν να ακινητοποιήσουν και να αφοπλίσουν τον δράστη μέχρι να έρθει η αστυνομία και να προχωρήσει στη σύλληψή του.

«Αυτός ο τύπος ασχολούταν με τα πνεύματα», είπε ,«και ήρθε και ήθελε να πυροβολήσει κάποιον», είπε ο πάστορας για τον δράστη, προσθέτοντας ο άνδρας είπε ότι άκουγε φωνές στο μυαλό του».

Ο δράστης ζήτησε συγγνώμη από τον πάστορα και εκείνος φέρεται να είπε πως τον συγχώρεσε, αλλά δεν έχει συνειδητοποιήσει ακόμα αυτό που συνέβη. «Αυτό που με πληγώνει περισσότερο και μου φέρνει δάκρυα στα μάτια γιατί δεν μπορούσα να δω την κόρη μου να καταρρέει». Η 14χρονη κόρη του πάστορα καθόταν στα στασίδια κατά τη διάρκεια της λειτουργίας.

«Έπρεπε ακόμα να είμαι δυνατός γι’ αυτήν, αλλά δεν μπορούσα να το αντέξω, και μόνο που την έβλεπα, αυτό είναι το κομμάτι που μου είναι δύσκολο να χωνέψω», δήλωσε ο πάστορας.

Ο δράστης αντιμετωπίζει τώρα πολλαπλές κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης της κατηγορίας για επίθεση με βαριές σωματικές βλάβες και την κατηγορία για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Παράλληλα η αστυνομία της κομητείας Allegheny διεξάγει έρευνα για τον θάνατο ενός άνδρα που βρέθηκε νεκρός μέσα στο σπίτι όπου ζει ο δράστης της επίθεσης στην εκκλησία.

Πηγή: new247.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ