close search results icon

Αυγενάκης: Η Ελληνίδα αγρότισσα είναι η ψυχή της ελληνικής περιφέρειας

Συμβάλλει καθοριστικά στην αγροτική ανάπτυξη και στη διατήρηση των παραδόσεων Εκδήλωση του Επιμελητηρίου Ηρακλείου και του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου

Αυγενάκης: Η Ελληνίδα αγρότισσα είναι η ψυχή της ελληνικής περιφέρειας

Αυγενάκης: Η Ελληνίδα αγρότισσα είναι η ψυχή της ελληνικής περιφέρειας- Συμβάλλει καθοριστικά στην αγροτική ανάπτυξη και στη διατήρηση των παραδόσεων

Εκδήλωση του Επιμελητηρίου Ηρακλείου και του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου

Για τον πολλαπλό και σύνθετο ρόλο της Ελληνίδας αγρότισσας η οποία κατορθώνει να λειτουργεί ως εγγυητής της κοινωνικής συνοχής, να «ισορροπεί» μεταξύ πολλών ρόλων, όπως της μάνας, της συζύγου, της εργάτριας – παραγωγού και της επιχειρηματία, αλλά και να συμβάλλει καθοριστικά στη ζωντάνια της ελληνικής υπαίθρου και στη διατήρηση των ελληνικών παραδόσεων, μίλησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, σε εκδήλωση για την «Γυναίκα στην αγορά εργασίας και στο επιχειρείν.

Ο υπουργός συνεχάρη τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, Μανώλη Αλιφιεράκη και την Πρόεδρο του Συνδέσμου Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου, Μαίρη Παχιαδάκη για τη διοργάνωση της εκδήλωσης και τόνισε ότι σήμερα η Ελληνίδα αγρότισσα:

· Σήμερα η νέα αγρότισσα είναι μια σύγχρονη επαγγελματίας και σε πολλές περιπτώσεις μια καινοτόμος επιχειρηματίας. Είναι το… «θηλυκό μυαλό», που γεννά λύσεις, έχει ενσυναίσθηση της δύσκολης πραγματικότητας, αλλά και οράματα για έναν καλύτερο κόσμο για τα παιδιά της.

· Παράλληλα αναζητεί νέα πεδία δράσεως μέσα από τον πολιτισμό, τον αγροτουρισμό, την οικοτεχνία, συμβάλλοντας με κάθε τρόπο στην ανάπτυξη του τόπου της. Είναι η ψυχή της κοινωνίας, η ψυχή της ελληνικής περιφέρειας, η ψυχή της αγροτικής υπαίθρου.

· Συμβάλλει στην ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας.

· Ο ιδρώτας της είναι αυτός που ποτίζει τις ρίζες των ελληνικών παραδόσεων.

Στηρίζοντας την Ελληνίδα αγρότισσα ο ΥπΑΑΤ υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση από την αρχή αυτού του έτους, αύξησε το αφορολόγητο κατά 1.000 € για κάθε οικογένεια με παιδί. Στο εξής, κάθε γυναίκα, ελεύθερη επαγγελματίας ή αγρότισσα θα λαμβάνει επίδομα μητρότητας για 9 μήνες ίσο με τον κατώτατο μισθό.

Όπως είπε ο υπουργός «η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να στηρίξει με κάθε δυνατό τρόπο την Ελληνίδα αγρότισσα και για το λόγο αυτό με την πολιτική της διασφαλίζει: : Ίσες ευκαιρίες. Ίση αμοιβή για ίση εργασία. Και το σημαντικότερο: Σεβασμό! Σεβασμό στο πρόσωπό της Γυναίκας. Σεβασμό στο ρόλο της Μητρότητας».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο ΥπΑΑΤ στη βία κατά των γυναικών, η οποία, όπως τόνισε «προκαλεί αποτροπιασμό. Καμία κοινωνία δεν επιτρέπεται, δεν μπορεί να ζήσει με τέτοια βιώματα βαρβαρότητας. Καμιά Πατρίδα δεν μπορεί να προκόψει, αν δείχνει έστω και την παραμικρή ανοχή σε αυτή τη βαρβαρότητα!». Και υπενθύμισε ότι και από την προηγούμενη κυβερνητική θέση που κατείχε, στήριξε τις γυναίκες που βρήκαν το θάρρος να συμμετάσχουν στο κίνημα me too.

Κλείνοντας τόνισε ότι «ο ρόλος της γυναίκας, δεν είναι μόνο η κορυφαία θέση της, στον κορυφαίο κοινωνικό μας θεσμό που είναι η οικογένεια! Είναι η πλήρης αποκατάσταση της θέσης της στην κοινωνία, στην οικονομία, στη γνώση, στην έρευνα, στην πολιτική».


Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ