close search results icon

Κάλεσμα από την Ε.Ο.Δ Γιαννιτσών- Θα υπάρξει ανταπόκριση ή... (φώτος, video)

Θα βοηθήσουν οι τοπικές κοινότητες ή όλα καλά κι ο μήνας έχει εννιά; 

του Παύλου Νεκτάριου Παπαδόπουλου

Θαύματα έκανε και πάλι η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Γιαννιτσών. Εμείς δεν χρειάζεται να περιγράψουμε πολλά. Περιγράφουν οι "θαυματοποιοί", που πλέον νομίζουμε οτι δημιουργούν ένα δικό τους μοναδικό αρχείο καθαρισμού και επεμβάσεων. 

Αναλυτικά αναφέρουν:

"Σήμερα(σ.σ.: 24/1), η καλή μας ομάδα, δραστηριοποιήθηκε στη διασταύρωση Παραλίμνης (φανάρια). Στη σημερινή μας δράση, συμμετείχαν 12 άτομα, μεταξύ αυτών και 2 μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Παραλίμνης, η κ. Γιαννούλα και η κ. Θεοδώρα. Συγκεντρώθηκαν περί τις 25 σακούλες απορριμμάτων, όπως, επίσης, και άλλα αντικείμενα, ελαστικά αυτοκινήτων, σωλήνες κ.τ.λ. 

Σε αυτό το σημείο, κάνουμε γνωστό ότι στην ομάδα μας, εκτός από μεμονωμένα άτομα, δραστηριοποιούνται και οικογένειες, όπως ο Γεώργιος και ο γιος του Δημήτριος, καθώς και ο Παναγιώτης, η Αναστασία και ο γιος τους Παΐσιος. Συγχαίρουμε πραγματικά τις οικογένειες αυτές, διότι δίνουν στα παιδιά τους ουσιαστική διαπαιδαγώγηση. Επίσης, συγχαίρουμε τον Δημήτριο και τον Παΐσιο για τη συμμετοχή και τον ζήλο, που δείχνουν στην εργασία μας και τους ευχόμαστε καλή πορεία στη ζωή τους.

Θα θέλαμε να κάνουμε μια παρατήρηση σχετικά με τους πολιτιστικούς συλλόγους, πως πολιτισμός δεν είναι μόνο οι χοροί και τα τραγούδια , αλλά και ότι η καθαριότητα αποτελεί υψηλό πολιτιστικό δείγμα. Εμείς που είμαστε πάνω από 60 ετών, είχαμε διδαχθεί στα δημοτικά σχολεία, ότι η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά και έτσι πράγματι είναι. 

 Καλούμε τους πολιτιστικούς συλλόγους Παραλίμνης, Μελισσίου, Αξού, Αμπελειών, Πενταπλατάνου, Δαμιανού και άλλων, ώστε να έρθουν σε επαφή μαζί μας, για να διενεργηθούν κοινοί καθαρισμοί. 

Την ερχόμενη Τετάρτη, θα συνεχίσουμε τη δράση μας στην Παραλίμνη". 

Δείτε και ένα υπέροχο βίντεο που ετοιμάστηκε:

Το δικό μας ερώτημα στο πολύ ωραίο κάλεσμα της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Γιαννιτσών είναι, πόσοι Σύλλογοι απ' όσους κάλεσαν στις ως άνω τοπικές κοινότητες, να συνδράμουν στην καθαριότητα των τόπων τους, πιστεύουν οτι θα απαντήσουν για αλληλέγγυα εθελοντική βοήθεια; Να δούμε ανταπόκριση ή αν είναι μόνο για...χορούς και πανηγύρια. 

421599391-324666923901572-889537986614481862-n.jpg
421215641-324666953901569-7567643868512864056-n.jpg

Αυτό πάντως που έχει αναφερθεί έως σήμερα, η μόνη διαβεβαίωση βοήθειας "σε ότι χρειαστούν" είναι από τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας-Περιβάλλοντος Δ. Δαμασκούδη. Κάτι για το οποίο δεν αμφιβάλλουμε, σύμφωνα με τις έως τώρα κινήσεις που γίνονται από πλευράς δημοτικής αρχής και οι οποίες δείχνουν καλή διάθεση απέναντι στο εθελοντικό κίνημα. 

Για το υπόλοιπο κάλεσμα εις συμπολίτες των Συλλόγων...δεν εγγυώμεθα πάντως...


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ