close search results icon

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού

Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Δάνης Τζαμτζής: «Η ορθολογική διαχείριση του Νερού είναι ζήτημα πολιτισμού, υγείας, αλλά και βιωσιμότητας της κοινωνίας»

Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού (22 Μαρτίου), τα τελευταία χρόνια, γίνεται με φόντο την κλιματική αλλαγή και τις ολέθριες συνέπειές της. Από τη μάχη για καθαρό νερό, έχουμε φτάσει σήμερα να παλεύουμε με τις καταστροφικές συνέπειες έντονων βροχοπτώσεων, πλημμυρών και χαλαζοπτώσεων που πλήττουν τις αστικές υποδομές και καλλιέργειες.

Η ανάγκη για την υιοθέτηση ολοκληρωμένων πολιτικών διαχείρισης των νερών στις υδρολογικές λεκάνες και το υδρογραφικό δίκτυο σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο, είναι φανερή και επιτακτική όσο ποτέ άλλοτε. Η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, κάθε χρόνο, εντάσσει στα τεχνικά της προγράμματα μεγάλα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης της Πέλλας, σημαντικά εγγειοβελτιωτικά έργα για την καλύτερη άρδευση των αγροτικών περιοχών και εμβληματικά έργα διαχείρισης και προστασίας των υδατικών πόρων, όπως το Φράγμα πολλαπλών χρήσεων της Καλής και ο καθαρισμός της Τάφρου-66. Οι δράσεις μας για την αποφυγή της ρύπανσης των νερών από τη χρήση αγροχημικών σκευασμάτων, όπως και η χρηματοδότηση νέων έργων υδροδότησης, αποχέτευσης και επεξεργασίας αστικών λυμάτων έχουν, επίσης, ως στόχο την προστασία των υπόγειων και επιφανειακών νερών.

Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού μάς υπενθυμίζει την προσωπική και συλλογική μας ευθύνη για οικονομική και ασφαλή χρήση του νερού. Ας αναλάβουμε αυτήν την ευθύνη, με μικρές πράξεις στην καθημερινότητά μας, με σεβασμό για τη φύση, αλλά και τις επόμενες γενιές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ