close search results icon

Μήνυμα 112 για τη φωτιά κοντά στον Ναύσταθμο στα Χανιά -Εντολή εκκένωσης του οικισμού

Μήνυμα 112 για τη φωτιά κοντά στον Ναύσταθμο στα Χανιά -Εντολή εκκένωσης του οικισμού


Μεγάλη φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα, στην Εθνική Οδό, στον κόμβο που οδηγεί προς τον Ναύσταθμο στην περιοχή της Σούδας.

Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας είναι μεγάλη, με αρκετά οχήματα από Χανιά και Βρύσες να σπεύδουν στο σημείο. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η φωτιά έχει λάβει διαστάσεις. Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή και αναμένεται να ενταθούν δυσκολεύουν την κατάσβεση της πυρκαγιάς, η οποία εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση από άγνωστη αιτία. Στο σημείο, όπου υπάρχει έντονη βλάστηση, επιχειρούν αυτήν την ώρα 35 πυροσβεστικά οχήματα με 80 πυροσβέστες.

Οι δυνάμεις πυρόσβεσης ενισχύονται διαρκώς, ενώ, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χανίων, Μανώλη Λέκκα, οι άνεμοι αναμένεται να ενταθούν.

Η Αστυνομία βρίσκεται στην περιοχή προκειμένου να ρυθμίσει την κυκλοφορία, καθώς απαγορεύεται η πρόσβαση προς την Εθνική Οδό, με τα οχήματα να οδηγούνται προς Μαλάξα.

Μέχρι στιγμής, η Πυροσβεστική δίνει μάχη προκειμένου να μην επεκταθεί η φωτιά προς τα Μεγάλα Χωράφια, καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Οι τελευταίες πληροφορίες του zarpanews αναφέρουν ότι φέρεται να απειλούνται σπίτια. Στην περιοχή ήχησε το 112, το οποίο καλεί τους κατοίκους στον οικισμό Ναύσταθμο να απομακρυνθούν από την περιοχή.

Εκκενώθηκαν το δημοτικό και το νηπιαγωγείο του Ναυστάθμου -Ασθενείς του ΝΝΚ μεταφέρονται στο Νοσοκομείο Χανίων

Λόγω των διαστάσεων που έλαβε η φωτιά ζητήθηκε η προληπτική εκκένωση του Δημοτικού Σχολείου, του Ναυτικού Νοσοκομείου και της Λέσχης Υπαξιωματικών. Σύμφωνα με το zarpanews, χωρίς πανικό και συντεταγμένα ξεκίνησε η εκκένωση του σχολείου του Ναυστάθμου, ενώ άμεσα ειδοποιήθηκαν οι γονείς των παιδιών, οι οποιοι τα παρέλαβαν. Μέχρι τις 9:20 η εκκένωση ειχε ολοκληρωθεί.

Όπως ανέφερε στο zarpanews.gr ανεπίσημα ο διευθυντής του σχολείου Αριστόκριτος Τομαζινάκης, ο συναγερμός για φωτιά σήμανε στις 8:30 λίγο μετά την έναρξη της πρώτης διδακτικής ώρας.

Στο μεταξύ, εξελίσσεται η μεταφορά ασθενών από το Ναυτικό Νοσοκομείο στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, ενώ εκκενώθηκε προληπτικά και το κτήριο της Πολεοδομίας που βρίσκεται στην Σούδα.

Πηγή: zarpanews

Φωτογραφία: zarpanews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ