close search results icon

Στην Ημαθία στήνονται ξανά κάλπες για Δήμαρχο! Στις 7 Απριλίου εκλογές, γιατί ακυρώθηκαν οι προηγούμενες

Στην Ημαθία στήνονται ξανά κάλπες για Δήμαρχο! Στις 7 Απριλίου εκλογές, γιατί ακυρώθηκαν οι προηγούμενες


Για την Κυριακή 7 Απριλίου 2024, ορίστηκαν οι επαναληπτικές δημοτικές εκλογές του δήμου Αλεξάνδρειας, στην Ημαθία.

Υπενθυμίζεται, ότι με απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Βέροιας θα γίνει επανάληψη των δημοτικών εκλογών 2023 στον Δήμο Αλεξάνδρειας του νομού Ημαθίας, καθώς κρίθηκε ότι κακώς ο συνδυασμός «Μαζί ΑλλάΖΟΥΜΕ», με επικεφαλής τη Δώρα Κουρκουτά, δεν είχε ανακηρυχθεί τον περασμένο Αύγουστο από το Πρωτοδικείο υποψήφιος, με αποτέλεσμα να μη μπορέσει να συμμετάσχει στις δημοτικές εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου.

Τι συνέβη στην περιοχή της Ημαθίας

Ειδικότερα, το Πρωτοδικείο είχε κρίνει ότι στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού της κ. Κουρκουτά, δεν υπήρχε ο απαιτούμενος αριθμός γυναικών, κάτι που όμως δεν δέχθηκε το Διοικητικό Πρωτοδικείο Βέροιας και ακύρωσε τις δημοτικές εκλογές στον εν λόγω Δήμο.

Σε αυτή την ημερομηνία ορίστηκαν οι επαναληπτικές δημοτικές εκλογές στην Ημαθία

Παράλληλα, ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας έχοντας υπόψιν την απόφαση του Α’ Τμήματος του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Βέροιας με την οποία ακυρώνει τις εκλογές που διενεργήθηκαν την 8η Οκτωβρίου 2023 στο Δήμο Αλεξάνδρειας, διέταξε την επανάληψη της εκλογικής διαδικασίας.

Επίσης, το έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών με θέμα «Επαναληψη εκλογών στο Δήμο Αλεξάνδρειας», προκηρύσσει την διενέργεια επαναληπτικών εκλογών, την Κυριακή 7 Απριλίου 2024, στο σύνολο των εκλογικών τμημάτων του Δήμου Αλεξάνδρειας του Νομού Ημαθίας, για την ανάδειξη Δημάρχου, δημοτικών συμβούλων, συμβούλων δημοτικών κοινοτήτων και συμβούλων και προέδρων τοπικών κοινοτήτων με την συμμετοχή των συνδυασμών α)»μαζί ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ», β) «ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ» και γ) «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ».

Για τυχόν επαναληπτική ψηφοφορία θα διεξαχθεί την Κυριακή 14 Απριλίου 2024.

 iefimerida.gr

Φωτογραφία: EUROKINISSI

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ