Νίκος Δημητριάδης πρόεδρος Αγρ. Συλλόγου Δ. Σκύδρας: "προωθήσαμε καταστάσεις, επιλύσαμε προβλήματα, αλλά ο αγροτικός κόσμος δεν στάθηκε στο πλευρό μας όπως θα έπρεπε" | PellaNews

Νίκος Δημητριάδης πρόεδρος Αγρ. Συλλόγου Δ. Σκύδρας: "προωθήσαμε καταστάσεις, επιλύσαμε προβλήματα, αλλά ο αγροτικός κόσμος δεν στάθηκε στο πλευρό μας όπως θα έπρεπε"

Ένα από τα πλέον γνωστά πρόσωπα στον αγροτικό κόσμο είναι ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Σκύδρας, ο κ. Νίκος Δημητριάδης. Πολλά χρόνια αγροτοσυνδικαλιστής, ο κ. Δημητριάδης κατάφερε μέσα από το νέο φορέα του οποίου προεδρεύει, να κάνει ευρέως γνωστά τα ευαίσθητα αγροτικά θέματα του τόπου του και να τα θέσει στα υπουργικά τραπέζια φτάνοντας ακόμη και στο Μαξίμου. Στο τελευταίο τεύχος της έντυπης Πέλλαnews έδωσε συνέντευξη στον Γιώργο Σωμαράκη κάνοντας ουσιαστικά έναν απολογισμό της δράσης του συλλόγου. Μαζί με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου έδωσαν καθημερινή μάχη με τα μεγάλα προβλήματα. Αν και κατάφεραν να δώσουν λύση σε κάποια από αυτά ή να αποφύγουν τα χειρότερα, ο κ. Δημητριάδης υπογράμμισε ότι ο αγροτικός κόσμος δέχεται συνεχώς ψεύτικες υποσχέσεις. Δεν ξέχασε, ακόμη, να δηλώσει και την πικρία του για τους συναδέλφους του στον Δήμο Σκύδρας, οι οποίοι, πέραν του ξεκινήματος, δεν στάθηκαν στο πλευρό τους όπως θα έπρεπε. 

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη την συνέντευξη όπως δημοσιεύτηκε στην έντυπη Πέλλαnews

Συνέντευξη στον Γιώργο Σωμαράκη

Ένα από τα πλέον γνωστά πρόσωπα στον αγροτικό κόσμο είναι ένας δικός μας άνθρωπος, από το Αρσένι του Δήμου Σκύδρας, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου, αγρότης και ο ίδιος, ο κ. Νίκος Δημητριάδης. Πολλά χρόνια αγροτοσυνδικαλιστής ο κ. Δημητριάδης κατάφερε, μέσα από το νέο φορέα του οποίου προεδρεύει, να κάνει ευρέως γνωστά τα ευαίσθητα αγροτικά θέματα του τόπου του και να τα θέσει στα υπουργικά τραπέζια φτάνοντας ακόμη και στο Μαξίμου. Δεν προσπαθώ, βεβαίως, να του πλάσω ένα ονειρικό προφίλ, άλλωστε, όλοι γνωριζόμαστε στην μικρή κοινωνία μας και κυρίως γνωρίζουμε την αλήθεια της αγροτικής πραγματικότητας. Ε, λοιπόν αυτή την αλήθεια γνωρίζει πολύ καλύτερα από τον καθένα μας ο πρόεδρος και μετά από δύο περίπου χρόνια δράσης με τον Αγροτικό Σύλλογο καθίσαμε και συζητήσαμε κάνοντας έναν απολογισμό. 

Φορολογική επιβάρυνση των αγροτών

Βάζοντας στην σειρά τα θέματα, το φορολογικό και ασφαλιστικό των αγροτών (στο σύνολο τους, όχι μόνον του Δήμου Σκύδρας)  ήταν αυτά που από την πρώτη στιγμή απασχόλησαν τον πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο. Όπως εξηγεί ο κ. Δημητριάδης η φορολογία είναι σε απαγορευτικά επίπεδα και έχει τονιστεί με κάθε τρόπο προς την κυβέρνηση ότι απαιτούνται αλλαγές. Αυτό που σήμερα έχει επιτευχθεί μιας και πρόσφατα ανακοινώθηκε είναι η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για αγρότες-μέλη αγροτικών συνεταιρισμών και αγροτικούς συνεταιρισμούς. Επίσης, φαίνεται ότι ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων συζητάει και την μείωση της φορολογίας για αγρότες, πάντα, συνεργατικών σχημάτων. Αναμένονται δηλαδή σταδιακές μειώσεις από το 22%. "Κλείδωσε" ακόμη, και το ακατάσχετο αν και διαφωνία με την απόφαση που πάρθηκε συνεχίζει να υπάρχει. Σύμφωνα με τον πρόεδρο αυτό που ζητούσαν από το υπουργείο ήταν να ισχύσει ότι ακριβώς και με τους μισθωτούς και συνταξιούχους. Δηλαδή 1.250ευρώ ακατάσχετο κατά μήνα, που σημαίνει 15.000ευρώ τον χρόνο.  Αυτό όμως που ψηφίστηκε ήταν τα 7.500ευρώ τα οποία όμως ισχύουν μόνο για τις επιδοτήσεις (πρασίνισμα ή βασική). "Μάχη δόθηκε για να μπουν και τα δικά μας ημερομίσθια στο αφορολόγητο" σημειώνει ο κ. Δημητριάδης αλλά δεν εισακούστηκαν. 

Ασφαλιστικό από το 1ο ευρώ

Για το ασφαλιστικό πρέπει να πούμε ότι η επιστροφή στο παλιό καθεστώς δεν επετεύχθη. Όπως και άλλοι κλάδοι δεν έχουν καλοδεί την ενοποίηση των ταμείων και ο ΕΦΚΑ αποτελεί αγκάθι. Ο Νίκος Δημητριάδης πιστεύει ότι είναι παράλογο το νέο σύστημα μιας και πρόκειται για φορολόγηση από το 1ο ευρώ. Για τους αγρότες, κυρίως, που αγωνίζονται να αυξήσουν την παραγωγή τους, οι ασφαλιστικές εισφορές, υψώνονται ως τοίχος στα σχέδια τους με τις υπέρογκες εισφορές που προκύπτουν. Δυσκολία, επίσης, τόνισε ότι επιφέρει και η μηνιαία πληρωμή μιας και υπενθύμισε ότι ο αγρότης δεν πληρώνεται κάθε μήνα, αλλά, ως επί το πλείστον κάθε εξάμηνο με πολύ κόσμο βεβαίως (ένα άλλο θέμα) να μένει απλήρωτος για ακόμη μεγαλύτερα διαστήματα με αγρότες, έτσι, εκτεθειμένους στην περίπτωση που χρειάζονται ασφαλιστική ενημερότητα.  

Δυσβάσταχτο κόστος παραγωγής

Ένα μεγάλο ζήτημα για το οποίο γίνεται πολύ κουβέντα είναι και το κόστος παραγωγής με τον Νίκο Δημητριάδη να το γνωρίζει πολύ καλά και με το πετρέλαιο σαφώς να είναι στο επίκεντρο αλλά δυστυχώς να μην εισακούονται οι φωνές τους. Τεράστιο επίσης το κόστος και σε φυτοφάρμακα-λιπάσματα με τον αγροτοσυνδικαλιστή να λέει ότι και σ' αυτό το ζήτημα έριξαν πρόταση στο υπουργείο για να βγάλουν μια μέση τιμή από αυτές που επικρατούν στις τρεις-τέσσερις μεγάλες χώρες της Ευρώπης (π.χ.: Ιταλία-Ισπανία-Πορτογαλία) και να ισχύσει και για την Ελλάδα, ώστε, οι έλληνες αγρότες να είναι ανταγωνιστικοί. Πρότειναν, επίσης, να υπάρχει αναγραφόμενη τιμή στα φυτοφάρμακα για να πάψει να είναι ανεξέλεγκτη η κατάσταση.

Δεν ζητάμε παράλογες τιμές

Ο Αγροτικός Σύλλογος και ο Νίκος Δημητριάδης αγωνίστηκαν ακόμη και για την τιμή των προϊόντων. Προκάλεσαν συναντήσεις τόσο σε τοπικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο συζητώντας με τους αρμόδιους κάθε φορέα ώστε η τιμή του προϊόντος να μην αποτελεί τροχοπέδη στις παραγωγές τους. Όπως, ξεκάθαρα δηλώνει, δεν μπορεί το κόστος καλλιέργειας, για παράδειγμα, του συμπύρηνου ροδάκινου να είναι στα 16 με 18 λεπτά (το επιτραπέζιο μέχρι και 24λεπτά) και ο παραγωγός να πληρώνεται με 21 και 22 λεπτά. "Δεν ζητάμε παράλογες τιμές" υπογραμμίζει με έμφαση, αλλά, εξηγεί ότι για να πετύχει ο παραγωγός την ποιότητα και την ποσότητα που ζητάει η βιομηχανία πρέπει να έχει ένα εύλογο κέρδος ώστε να καλλιεργήσει με άνεση τα χωράφια του. "Δεν ζητήσαμε 50λεπτά. Αλλά από 28λεπτά έως 32λεπτά είναι μια λογική τιμή που αφήνει ένα κέρδος κι μπορεί να εξασφαλιστεί και η ποιότητα και να συνεχιστεί η καλλιέργεια" είπε χαρακτηριστικά για το συμπύρηνο. Ούτε μίλησε για κατώτατη τιμή, αλλά, "όταν το ελληνικό ροδάκινο θεωρείται πρώτο σε ποιότητα παγκοσμίως δεν μπορεί να ρίχνει η βιομηχανία την τιμή 10λεπτά από την μία χρονιά στην άλλη" σχολίασε (το 2016 πληρώθηκε το συμπύρηνο από 28λεπτά έως 32λεπτά αναλόγως την περίοδο συγκομιδής και το 2017 πήγε στα 21λεπτά με 22 λεπτά). Επίσης θεωρεί βασικό η τιμή να είναι γνωστή πριν την έναρξη της συγκομιδής. 

Τα στέκια έχουν πλέον νομιμοποιηθεί

"Στην ουσία το ίδιο το κράτος τα έχει νομιμοποιήσει. Τα κριτήρια τα οποία θέτει για να γίνει μια εισκόμιση σ' ένα σημείο το οποίο ονομάζεται "στέκι" τα έχει, πλέον, το κάθε στέκι (περίφραξη, πλάστιγγα, παραστατικά κτλ). Πλέον δεν είναι στέκι. Μόνο η λέξη έμεινε και τα έχουμε πει και στο υπουργείο" είπε με σαφήνεια ο κ. Δημητριάδης.  

Αλλαγή κανονισμού ΕΛΓΑ

Ίσως είναι το μεγαλύτερο "στοίχημα" που έχουν βάλει στο σύνολο τους οι αγροτοσυνδικαλιστές. Ο εκσυγχρονισμός γενικότερα του οργανισμού μαζί με αλλαγές στον κανονισμό, που απαιτούνται λόγω, κυρίως, των κλιματικών αλλαγών, είναι κάτι το οποίο προσπαθεί χρόνια τώρα ο αγροτικός κόσμος να πετύχει, με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Σκύδρας να καταθέτει κι αυτός (μαζί με τους συναδέλφους του) τις προτάσεις του οι οποίες μπήκαν σε διαβούλευση στο τέλος του 2017.  Όπως εξηγεί, οι προτάσεις τους (πχ να γίνει μια αναλογιστική μελέτη κτλ) έχουν γίνει αρχικά δεκτές και παραδέχεται ότι θα υπάρξει κόστος πάνω στις εισφορές. Πρότειναν ακόμη να υπάρξει μια επιπλέον κατηγορία (προαιρετική) και όσοι θέλουν να βάλουν στρέμματα σε αυτήν ώστε να αποζημιώνονται και από άλλα αίτια (λόγω των κλιματικών αλλαγών). Το 2019 πιστεύει ότι θα υπάρχουν εξελίξεις και στο θέμα ΕΛΓΑ.  Μας δίνει και την είδηση ότι η επόμενη συνάντηση με τον υπουργό, κ. Αραχωβίτη θα έχει να κάνει με την αλλαγή του κανονισμού. "Δεν γίνεται κάθε χρόνο να συζητάμε αν πάθαμε ζημιά στα ροδάκινα ή στα νεκταρίνια και να γίνεται ένας μύλος με ποικιλίες κτλ" παραδέχεται. 

Δεν είναι ικανοποιημένος από τις αποζημιώσεις των βροχοπτώσεων

Παράλληλα με τον ΕΛΓΑ, ο έμπειρος αγρότης, σχολίασε και τα της βροχόπτωσης για την οποία δύο χρόνια τώρα έχει χυθεί πολύ μελάνι και έχει αποτελέσει το αίτιο δεκάδων συσκέψεων. Στην ερώτηση, γιατί τόσο μπέρδεμα με την βροχόπτωση, ο κ. Δημητριάδης ήταν ξεκάθαρος: "Ο καθένας ερμηνεύει με τον τρόπο του όπως θέλει αυτό το φαινόμενο" με την σημερινή κυβέρνηση να επιλέγει ουσιαστικά να αποζημιώσει τους αγρότες για την απώλεια της παραγωγής τους και του εισοδήματος τους μέσα από το ταμείο του deminimis (εκτός δηλαδή κανονισμού ΕΛΓΑ). Ο κ. Δημητριάδης γι' αυτές τις αποφάσεις δηλώνει ότι ο αγροτικός κόσμος δεν είναι ικανοποιημένος, διότι, γνωρίζει ότι οι παραγωγοί δεν είχαν προβλήματα μέχρι να αρχίσουν οι βροχοπτώσεις (ούτε μονίλιες, ούτε τίποτα) δείχνοντας δηλαδή ότι η βροχόπτωση έπρεπε να αντιμετωπιστεί με τους επιτόπιους ελέγχους από τους γεωπόνους του ΕΛΓΑ, στις περιοχές που είχαν το πρόβλημα και για τις ποικιλίες που επλήγησαν. "Δημιουργήθηκαν ζημίες σε κάποιους από 300 μέχρι κι 600ευρώ ανά στρέμμα και το ανώτατο ποσό αποζημίωσης σήμερα είναι 120ευρώ. Δεν είναι δίκαιο αν δεν περάσει μέσα από τον κανονισμό του ΕΛΓΑ ώστε να γίνει εκτίμηση κάθε φορά" είπε με σαφήνεια.

"Ο ΕΛΓΑ μπορεί να λειτουργήσει ως ένας υγιής οργανισμός. Είναι ένας αυτόνομος οργανισμός με ένα αυτόνομο ταμείο. Πρέπει να εκσυγχρονιστεί με νέα δεδομένα. Σήμερα είναι ανταποδοτικός κατά κύρια βάση ως προς το χαλάζι, την ανεμοθύελλα και τον παγετό στις επιθυμητές ημερομηνίες βάση κανονισμού. Εμείς ζητάμε δίκαιες και άμεσες αποζημιώσεις (έχει φτάσει να πληρώνουν μετά και από 1,5χρονο). Ακόμη και για τις εισφορές είπαμε να παίρνει αποζημιώσεις όποιος τις έχει πληρώσει. Επίσης, το κράτος είναι υποχρεωμένο να δίνει το 20% των εισφορών του ΕΛΓΑ για δαπάνες υπαλλήλων και κτιρίων. Δεν έχει γίνει τα τελευταία πέντε  χρόνια" ήταν ορισμένες από τις παρατηρήσεις του. 

Θολό το μέλλον της αγροτικής παραγωγής

Ο κ. Δημητριάδης ήταν διστακτικός στην απάντηση του για το μέλλον της αγροτικής παραγωγής. Γι αυτό και η πρώτη του φράση ήταν ότι το βλέπει θολό. Στάθηκε γενικά στο ότι ο αγρότης στην Ελλάδα θέλει επιπλέον κίνητρα για να αυξήσει την παραγωγή του, διότι, το μόνο που ακούει είναι υποσχέσεις και λόγια περί στήριξης του πρωτογενή τομέα ως πυλώνα ανάπτυξης της χώρας αλλά το μόνο που συναντάει είναι τρικλοποδιές και φορολογία. Πρόσθεσε και το μεγάλο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με το εμπάργκο της Ρωσίας. Κι επίσης ήταν ξεκάθαρος με τις επιδοτήσεις. Είπε ότι έρχονται και καλώς έρχονται, περίπου 3δισ στην χώρα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο αλλά αυτά τα λεφτά πρέπει να δίδονται δίκαια και πάνω στην παραγωγή. Θυμήθηκε, ακόμη, τον πρώην υπουργό, κ. Αποστόλου που έλεγε ότι το 90% με 95% των αγροτών στην Ελλάδα έχουν εισόδημα 5.000ευρώ. "Ε, από μόνη της αυτή η διαπίστωση έπρεπε να τον προβληματίσει" σχολίασε. 

Μια σειρά θεμάτων λοιπόν ανακινήθηκαν από τον Αγροτικό Σύλλογο Δήμου Σκύδρας με τον πρόεδρο να δηλώνει ότι μέσα από το νέο φορέα που δημιουργήσανε σύμφωνα με το νέο συνδικαλιστικό νόμο καταφέρανε να προχωρήσουνε καταστάσεις, να μπούνε σε υπουργεία και να βρεθούν στην πρώτη γραμμή διεκδίκησης των δίκαιων αγροτικών αιτημάτων τόσο της Πέλλας όσο και ολόκληρου του αγροτικού κόσμου διότι κάποια ζητήματα είναι κοινά σε όλη την Ελλάδα. Ο νέος φορέας του Δήμου Σκύδρας, ο Αγροτικός Σύλλογος, σημειώνει ο κ. Δημητριάδης, βρήκε κοινό τόπο τόσο με τους Αγροτικούς Συλλόγους του Νομού όσο και με άλλων Νομών (Νάουσας, Βελβεντό Κοζάνης κτλ) και οργανωμένα και συντονισμένα κατέθεταν τις προτάσεις τους πιέζοντας για το καλύτερο. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Αγροτικός Σύλλογος Δ. Σκύδρας πρωτοστατεί και στην άτυπη ομοσπονδία δενδροκαλλιεργητών την οποία πρώτη είδε ο νέος υπουργός κ. Αραχωβίτης και αυτήν θα συναντήσει μέσα στο 2019 για την αλλαγή κανονισμού του ΕΛΓΑ. Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου με το ΔΣ ήταν παρών τόσο στις δεκάδες συναντήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με υπουργούς και άλλους φορείς όσο και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας για συναντήσεις με συναδέλφους. Ο κ. Δημητριάδης, όμως, δείχνει ότι δεν πετάει στα σύννεφα και ξέρει ότι τα χρόνια είναι πολύ δύσκολα και περίεργα με τις κυβερνήσεις να παίζουν κάτι σαν την γάτα με το ποντίκι, δίνοντας προεκλογικά δωράκια και υποσχέσεις και την επομένη των εκλογών ξεκινάει το μαρτύριο της σταγόνας. Αυτό συμβαίνει άλλωστε και σήμερα. Όλα τα παραπάνω που αναφέρθηκαν και αυτά τα κάποια που επιτεύχθηκαν ήταν προϊόν πάρα πολλών συναντήσεων και συζητήσεων με υπουργούς που δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι σε πολλές περιπτώσεις έχουν άγνοια. "Μπορεί να μην καταφέραμε πάρα πολλά, μπορεί να μην πετύχαμε για τον καθένα ξεχωριστά το καλύτερο, όμως, προσπαθήσαμε σκληρά χωρίς προσωπικές ατζέντες και θεωρώ ότι βάλαμε την σφραγίδα μας σε αρκετά θέματα" υπογραμμίζει ο πρόεδρος και θυμάται ακόμη μια επιτυχία του αγώνα τους και των επισκέψεων στην Αθήνα, αυτή της ένταξης στην συνδεδεμένη ενίσχυση πέντε καινούργιων προϊόντων μεταξύ αυτών και του μήλου. "Η δράση ενός αγροτικού συλλόγου πρέπει να είναι και στην Αθήνα, στο κέντρο των εξελίξεων" απαντάει για τα συχνά ταξίδια του συλλόγου στην πρωτεύουσα και η παρουσία του κάθε αγροτικού συλλόγου στο υπουργείο είναι απαραίτητη διότι μεταφέρει πέραν των γενικών κι ενιαίων προβλημάτων και τα κατά τόπους θέματα που είναι αδύνατο να γνωρίζουν οι επιτελείς του κέντρου. Όπως και αυτό της Ομάδας Παραγωγών Αθηνάς για το οποίο ο ίδιος ο κ. Δημητριάδης έχει ηγηθεί προσπαθειών επίλυσης του και από τις τελευταίες εξελίξεις φαίνεται ότι φτάνει σε αίσιο τέλος. 

Υπάρχει όμως κι ένα αλλά... ένα παράπονο!

Ένα μεγάλο "αλλά" υπάρχει στην όλη συνέντευξη κι αυτό έχει να κάνει με την συμμετοχή του κόσμου και την στήριξη του στον νέο φορέα του Δήμου Σκύδρας που ζει και αναπνέει από την αγροτιά. "Μπορεί εμείς να μην πετύχαμε τα πάντα αλλά προσπαθούμε, αγωνιζόμαστε καλώντας συνεχώς τον κόσμο να δραστηριοποιηθεί. Εισπράττουμε, όμως, συνεχώς μια άρνηση με την χαρακτηριστική απουσία του" ήταν το μεγάλο παράπονο του προέδρου, που εκτός από την πρώτη περίοδο, ουσιαστικά οι αγρότες του Δήμου Σκύδρας ήταν απόντες όσες φορές καλέστηκαν να ορθώσουν το ανάστημα τους και με τον παλμό τους να δώσουν ακόμη περισσότερη δύναμη στο ΔΣ. Ποιος δεν θυμάται τις εποχές των κινητοποιήσεων με μεγάλη συμμετοχή από τον κόσμο; Ήταν πολύ διαφορετική η αντιμετώπιση της κυβέρνησης με τον ίδιο τον πρωθυπουργό να αναγκάζεται να δεχτεί αντιπροσωπεία στο Μαξίμου της οποίας, θυμίζουμε, πρωταγωνιστικό ρόλο είχε και ο κ. Δημητριάδης. 

Ο πρόεδρος, πάντως, (ένα χρόνο πριν τις εκλογές για νέο ΔΣ) δεν χάνει το κουράγιο του και καλεί τους αγρότες να παρευρίσκονται στις συνελεύσεις. "Θα ήμασταν σε πολύ χειρότερη μοίρα αν δεν διεκδικούσαμε όλα αυτά μέχρι σήμερα" πιστεύει αλλά είναι σίγουρος ότι θα ήταν ακόμη καλύτερα τα πράγματα αν ο αγροτικός κόσμος και τα μέλη του συλλόγου είχαν πιο ενεργή συμμετοχή. Τέλος, ο Νίκος Δημητριάδης δεν θα μπορούσε να μην κάνει κι ένα σχόλιο για την Μακεδονία: "Θα βγούμε ζημιωμένοι αν περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών, πρώτα απ' όλα για την ιστορία του τόπου μας αλλά αύριο μεθαύριο θα αντιμετωπίσουμε και προβλήματα με τα προϊόντα μας, πολλά από τα οποία φέρουν το σήμα την Μακεδονίας" είπε. 

Κλείσαμε την συνέντευξη με ευχές με τον πρόεδρο να εύχεται "Καλή Χρονιά με όσο το δυνατό λιγότερες ζημίες και να σταθεί ο ένας δίπλα στον άλλον και οργανωμένοι να συνεχίσουμε να διεκδικούμε τα δίκαια αιτήματα μας"

Παραπάνω βλέπετε μια σειρά φωτογραφιών που αποτυπώνουν την δράση του Αγροτικού Συλλόγου Δ. Σκύδρας και του προέδρου Ν. Δημητριάδη. Από τις πρώτες ημέρες ίδρυσης  του συλλόγου, τις κινητοποιήσεις που έφτασαν έως την Αθήνα, τις δεκάδες συναντήσεις μέχρι και την παρουσία στο Μαξίμου στην συνάντηση με τον πρωθυπουργό