close search results icon

Θεσσαλονίκη: Στην περιοχή της Γιαννιτσών σήμερα τα συνεργεία του Δήμου

Γιατί σταματούν οι κλαδεύσεις των δέντρων μέχρι νεοτέρας. 

Να σταματήσουν οι εργασίες κλάδευσης δέντρων στη Θεσσαλονίκη μέχρι νεοτέρας με σκοπό να εκπαιδευτούν στη σωστή κλάδευση τα συνεργεία, είναι η «εντολή» της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος προς τις ανάδοχες εταιρείες που έχουν αναλάβει τη φροντίδα των δέντρων στο Δήμο Θεσσαλονίκης.

kl.jpg

Σε επικοινωνία της makthes.gr με τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, Πρόδρομο Νικηφορίδη, ο τελευταίος τόνισε πώς οι άνθρωποι που απαρτίζουν τα συνεργεία πρέπει να εκπαιδευτούν στον ορθό τρόπο καθαρισμού των δέντρων και να διδαχτούν ένα διαφορετικό τρόπο αντιμετώπισης τους.

«Επειδή δυστυχώς παρατηρούμε έναν μη ορθό χειρισμό των δέντρων από τις εταιρείες που έχουν επισυνάψει τις συμβάσεις με την προηγούμενη διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, αποφασίσαμε να σταματήσουμε όλες τις εργασίες κλάδευσης μέχρι νεοτέρας. Σκοπός είναι να εκπαιδευτούν αυτοί οι άνθρωποι και να μάθουν να μην αντιμετωπίζουν τα δέντρα ως αντικείμενα. Να εκπαιδευτούν στον σωστό τρόπο κλαδεύσεων, να μάθουν για τις προδιαγραφές κλάδευσης ενός δέντρου, από πόσα εκατοστά και πάνω δεν κλαδεύουμε, τι αφήνουμε, τι κόβουμε κλπ.», ανέφερε ο Αντιδήμαρχος.

kl2.jpg

Αναφορικά με το αν η νέα διοίκηση προτίθεται να διακόψει τις υπάρχουσες συμβάσεις για τα κλαδέματα και να δημιουργήσει καινούργιες, ο κύριος Νικηφορίδης ήταν κατηγορηματικός ότι αυτό δεν θα συμβεί.

«Σκοπός μας είναι είτε να εκπαιδευτούν αυτοί οι άνθρωποι ή να σταματήσουν τα κλαδέματα, δήλωσε και συνέχισε: «το δεύτερο δε γίνεται να συμβεί, οπότε σταματούν, μέχρι να εκπαιδευτούν και μετά θα εκκινήσουν πάλι», δήλωσε.

Στις κάθετες της Γιαννιτσών τα συνεργεία του Δήμου Θεσσαλονίκης σήμερα

Παρά την απόφαση της Αντιδημαρχίας Περιβάλοντος, σήμερα συνεργεία του δήμου Θεσσαλονίκης προχώρησαν στο κλάδεμα δέντρων στους κάθετους άξονες της οδού Γιαννιτσών.

kl3.jpg

Στα πεζοδρόμια των οδών Κωλέττη, Δεμέστιχα, Καβάλας και Κωνσταντίνου Μαζαράκη, η δουλειά των υπαλλήλων, εκτός από την κοπή κλαδιών, ήταν και η άμεση αποκομιδή τους και μετατροπή τους σε πριονίδι ούτως ώστε να μην επιβαρύνονται τα πεζοδρόμια αλλά και οχήματα του δήμου για τη μεταφορά των κομμένων.

Σύμφωνα με τους υπαλλήλους, οι εργασίες τους στις κάθετες και παράλληλες οδούς στην περιοχή του εμπορικού κέντρου One Salonica, θα ολοκληρωθούν σήμερα. Από χθες το βράδυ στις άκρες των δρόμων είχαν τοποθετηθεί κόκκινες κορδέλες οι οποίες φέραν ειδικό σημείωμα προς τους οδηγούς να μην παρκάρουν τα οχήματά τους δίπλα από τα δέντρα, ούτως ώστε να γίνουν πιο γρήγορα και αποτελεσματικά οι εργασίες κοπής.

kl4.jpg

Πρόδρομος Νικηφορίδης: Σύντομα 2.000 δεντροφυτεύσεις στην πόλη - Θα ξεπεράσουν τις 5.000

Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος παράλληλα μίλησε για την έμφαση που θα δώσει η διοίκηση Αγγελούδη στις νέες δεντροφυτεύσεις στην πόλη. Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, υποστήριξε, πως θα γίνουν 2000 φυτεύσεις ταυτόχρονα σε διάφορες περιοχές της πόλης, αριθμός που ουσιαστικά αποτελεί τμήμα του ετήσιου στόχου για 5.000 δενδροφυτεύσεις σε όλη την Θεσσαλονίκη.

Μέχρι στιγμής έχουν εξασφαλιστεί 4.000 χιλιάδες νέες δενδροφυτεύσεις. Ο κ. Νικηφορίδης δήλωσε βέβαιος πως ο ετήσιος στόχος των 5.000 θα ξεπεραστεί και τόνισε πως θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στις κενές δενδροδόχους που βρίσκονται στην πόλη αλλά και στην αναζωογόνηση των πάρκων.

πηγή: makthes.gr - Γιάννης Γκουμάκης





ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ