close search results icon

Το Κύπελλο του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης στο Λούβρο

«Ολυμπισμός, μια σύγχρονη εφεύρεση, μια αρχαία κληρονομιά»

Το Μουσείο του Λούβρου με κάθε επισημότητα ετοιμάζεται να υποδεχθεί τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες “Παρίσι 2024” εγκαινιάζοντας την έκθεση με τίτλο «Ολυμπισμός, μια σύγχρονη εφεύρεση, μια αρχαία κληρονομιά» 1894-1924, αφιερωμένη σε σημαντικές προσωπικότητες που πρωτοστάτησαν στην Αναβίωση του Ολυμπιακού Ιδεώδους. Στη μοναδικής σημασίας έκθεση συνέβαλε το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης, δανείζοντας το Κύπελλο Μαραθωνίου της Μεσολυμπιάδας “Αθήνα 1906.

Η έκθεση που φιλοξενείται στη γκαλερί Richelieu του Μουσείου του Λούβρου, άνοιξε τις πύλες της για τους επίτιμους καλεσμένους την Δευτέρα 22 Απριλίου παρουσία του Πρέσβη της Ελλάδος στο Παρίσι Δημήτριου Ζαβελάκη, του Αντιπροσώπου της Ελλάδος στην UNESCO Γιώργου Κουμουτσάκου, της Γενικής Διευθύντριας Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού Ολυμπίας Βικάτου, της Οικονομικής Διευθύντριας του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» Χριστίνας Λαμπροπούλου και πλήθους θεσμικών προσωπικοτήτων που τίμησαν την εκδήλωση.

Το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης εκπροσώπησε η Διευθύντρια/ CEO Δρ. Κυριακή Ουδατζή. Με κεντρικό θεματικό άξονα την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, η έκθεση εμβαθύνει στο πολιτικό πλαίσιο εντός του οποίου αναβίωσαν οι 1οι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες (“Αθήνα 1896)”. Η έκθεση που θα διαρκέσει έως τις 16 Σεπτεμβρίου 2024 ανοίγει επίσημα τις πύλες της για τους δημοσιογράφους στις 23 Απριλίου ενώ για το κοινό στις 24 Απριλίου 2024.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΕΚΘΕΣΗΣ:

Laurence des Cars, Πρόεδρος και Γενική Διευθύντρια του Μουσείου του Λούβρου

Alexandre Farnoux, Πρώην Διευθυντής της Γαλλικής Σχολής Αθηνών, Καθηγητής Ελληνικής Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης.

Violaine Jeammet, Γενική Επιμελήτρια του Τμήματος Ελληνικών, Ετρουσκικών και Ρωμαϊκών Αρχαιοτήτων στο Μουσείο του Λούβρου

Χριστίνα Μητσοπούλου, Αρχαιολόγος, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας & Γαλλική Σχολή Αθηνών


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ