close search results icon

Το ορυχείο που μετατράπηκε σε ξενοδοχείο: Τα δωμάτια βρίσκονται σε βάθος 400 μέτρων

Το ταξίδι προς το ξενοδοχείο Deep Sleep δεν είναι για λιπόψυχους.

Στην καρδιά της ουαλικής υπαίθρου, ανάμεσα στη γαλήνια ομορφιά των απόκρημνων κορυφών και των απέραντων τοπίων, βρίσκεται μια περιπέτεια που σαν και αυτή δεν υπάρχει. Το ξενοδοχείο Deep Sleep Hotel, που βρίσκεται 400 μέτρα κάτω από την επιφάνεια του εδάφους στην περιοχή Snowdonia της βόρειας Ουαλίας, προσφέρει μια εμπειρία που απέχει πολύ από τις γραφικές εικόνες της Ουαλίας. Κατά την άφιξη, η περιπέτεια ξεκινά με την έκδοση του απαραίτητου εξοπλισμού που αποτελείται από καπέλο, φακό κεφαλής, μπότες και, το σημαντικότερο, έναν έμπειρο οδηγό βουνού. Αυτή η προετοιμασία θέτει τις βάσεις για μια κατάβαση όχι απλώς στη γη, αλλά στην ιστορία και την περιπέτεια.

Το ταξίδι προς το ξενοδοχείο Deep Sleep δεν είναι για λιπόψυχους. Περιλαμβάνει πλοήγηση μέσα σε σκοτεινά, μυστηριώδη σπήλαια, διάσχιση πλημμυρισμένων τούνελ με φερμουάρ και συμπίεση μέσα σε στενούς χώρους που αποτελούν μέρος του τοπίου για περισσότερους από δύο αιώνες. Αυτές οι σήραγγες και τα σπήλαια, που χαράχτηκαν από τους ανθρακωρύχους που εξορύσσουν σχιστόλιθο από το μεγαλοπρεπές όρος Snowdon, σχηματίζουν έναν τεράστιο υπόγειο λαβύρινθο που εκτείνεται χιλιόμετρα προς κάθε κατεύθυνση.

Μια πρωτότυπη εμπειρία

Το ταξίδι προς το ξενοδοχείο είναι μια περιπέτεια από μόνο του, καθώς διαρκεί περίπου τέσσερις ώρες. Ωστόσο, η ανταμοιβή στο τέλος αυτής της τολμηρής κατάβασης είναι η διαμονή σε μια κλιματιζόμενη καμπίνα που τροφοδοτείται από ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από τα υπόγεια ύδατα. Παρά την απομακρυσμένη τοποθεσία του, το ξενοδοχείο προσφέρει σύγχρονες ανέσεις, όπως Wi-Fi και τρεχούμενο νερό από μια πηγή, αν και οι επισκέπτες πρέπει να ξεχάσουν από την πολυτέλεια του ντους. Τα γεύματα παραδίδονται σε μια σακούλα, προσθέτοντας στη μοναδική γοητεία της εμπειρίας. Αυτό το μοναδικό ξενοδοχείο όχι μόνο προσφέρει έναν πρωτοφανή τρόπο να γνωρίσετε τον υπόγειο κόσμο, αλλά και αναδεικνύει την πλούσια ιστορία των ορυχείων της Snowdonia.

πηγή: alphafreepress.gr




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ