Πανηγυρικός Εορτασμός της Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Στεφάνου στη Σκύδρα | PellaNews

Πανηγυρικός Εορτασμός της Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Στεφάνου στη Σκύδρα

Με λαμπρότητα η ενορία της Σκύδρας πανηγύρισε επί τη εορτή της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Πρωτομάρτυρα και Αρχιδιακόνου Στεφάνου.

Τη Πέμπτη 1 Αυγούστου το απόγευμα, κλήρος και λαός υποδέχθηκαν αντίγραφο της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Άξιον Εστί που φυλάσσεται στον Ι.Μ. Κλαδοράχης Φλωρίνης και μετά τελέσθηκε ο Μέγας Εσπερινός της εορτής κατά το τέλος του οποίου έγινε η λιτανεία της Ιεράς Εικόνας και των Τιμίων Λειψάνων του Αγίου Στεφάνου με τη συνοδεία της φιλαρμονικής του Δήμου.

Τη Παρασκευή 2 Αυγούστου το πρωί τελέσθηκε ο όρθρος και η Αρχιερατική Λειτουργία της εορτής προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ. Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε αναγνώστη έναν νέο ο οποίος διακονεί στο Ιερό Βήμα και ετέλεσε το μνημόσυνο των Σαφραμπολιτών της πόλεως.

Στην Ιερά Ακολουθία παρέστησαν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, ο Στρατηγός Διοικητής της ΙΙ Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού, ο κ. Ι. Τζαμτζής και ο κ. Ν. Χατζηιωαννίδης εκπροσωπώντας την Δήμαρχο Σκύδρας.