close search results icon

Βασίλης Ρόκος: "Σε λιγότερο από 4 μήνες με παραπάνω από 90 παρεμβάσεις στο Π.Σ."

Για "πανελλήνια πρωτιά" κάνει λόγο ο επικεφαλής της παράταξης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κ. Μακεδονίας "ΣΥΝ-εργασία" 

Ο απολογισμός 4μηνου έργου της παράταξης «ΣΥΝ-εργασία» στην ΠΚΜ με παραπάνω από 90 προτάσεις και ερωτήσεις για τα προβλήματα της Περιφέρειας αποδεικνύει περίτρανα πως τηρούμε τις προεκλογικές δεσμεύσεις μας ότι είμαστε εδώ για να δουλέψουμε σκληρά και να τιμήσουμε τον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά που μας έχει τιμήσει με την πίστη του και την ψήφο του.

Ως παράταξη «ΣΥΝ-εργασία» θεωρούμε ύψιστη υποχρέωσή μας να σταθούμε δίπλα στους συμπολίτες μας που εμπιστεύθηκαν το πρόγραμμά μας και τις ιδέες μας για την πρόοδο και την ανάπτυξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και μας τίμησαν με την ψήφο τους στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου 2023.

Ακριβώς για αυτό τον λόγο θεωρούμε χρέος μας να ενημερώσουμε τους πολίτες για το μέχρι σήμερα έργο της «ΣΥΝ-εργασίας». Έχοντας αναλάβει καθήκοντα από τις 1/1/2024, σε αυτούς τους τέσσερις (4) σχεδόν μήνες η παράταξή μας έχει καταθέσει πάνω από 90 ερωτήσεις και προτάσεις για κύρια θέματα και προβλήματα που αφορούν το σύνολο της ΠΚΜ.

Επί παραδείγματι:

* Καταθέσαμε ερωτήματα και προτάσεις για τις επιπτώσεις του έργου αναβάθμισης της εσωτερικής περιφερειακής οδού (Fly Over).

* Καταθέσαμε ερωτήματα και προτάσεις για τη διάσωση της λίμνης Κορώνειας.

* Θέσαμε στην επιτροπή λογοδοσίας το ζήτημα με τα αντιπλημμυρικά έργα του Αγγίτη ποταμού.

* Τοποθετηθήκαμε για τις αρνητικές επιπτώσεις και επισημάναμε τους κινδύνους που θα επιφέρει το νέο νομοσχέδιο για τους ΟΤΑ (Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης).

* Ενημερώσαμε την διοίκηση της ΠΚΜ και τον Δήμο Βόλβης για το πρόβλημα των κατολισθήσεων στον πολυσύχναστο επαρχιακό δρόμο Αρεθούσας- Βρασνών.

* Καταθέσαμε προβληματισμούς και ερωτήσεις σχετικά με την αξιοποίηση της γεωθερμίας και του ιαματικού τουρισμού στις Σέρρες.

* Έχοντας ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα πολιτισμού καταθέσαμε ερωτήματα για την παρούσα κατάσταση της Μουσειακής Αποθήκης στο Μακρύγιαλο Πιερίας. Επίσης αποστείλαμε επιστολή διαμαρτυρίας προς το ΥΠΠΟ για το σήμα του νέου Μουσείου Αιγών.

* Θέσαμε στην επιτροπή λογοδοσίας της ΠΚΜ το πρόβλημα στέγασης του 1ου και 2ου Γυμνασίου Λαγκαδά. Επίσης για τα προβλήματα υποδομών, υποστελέχωσης και ασφάλειας για το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Λαγκαδά.

*Προσφάτως ζητήσαμε ενημέρωση για την κατάσταση των πολεμικών καταφυγίων σε Θεσσαλονίκη αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της ΠΚΜ.

Για το επόμενο 4μηνο έχουμε ήδη προγραμματίσει μία σειρά θεμάτων τα οποία μεταξύ άλλων αφορούν την ανεργία, την αντιπυρική προστασία και την επιχειρηματική ανάπτυξη.

Ως «ΣΥΝ-εργασία» είμαστε η πρώτη παράταξη πανελλαδικά σε παρεμβάσεις σε όλες τις Περιφέρειες, τηρώντας έτσι τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις. Δεν είμαστε απλά παρόν αλλά αποδεικνύουμε έμπρακτα ότι εργαζόμαστε για το κοινό καλό και την προκοπή του τόπου μας. Συνεχίζουμε δυναμικά, δηλώνοντας ότι είμαστε εδώ για να ακούσουμε τη φωνή των πολιτών και να δώσουμε λύση στα προβλήματα του τόπου μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ