Νέο επεισόδιο στο Αιγαίο: Καταγγελία για πυροβολισμούς τούρκου ψαρά σε βάρος Έλληνα | PellaNews

Νέο επεισόδιο στο Αιγαίο: Καταγγελία για πυροβολισμούς τούρκου ψαρά σε βάρος Έλληνα

Νέο επεισόδιο στο Αιγαίο, μεταξύ ψαράδων, το οποίο μάλιστα προηγήθηκε του περιστατικού με τους πυροβολισμούς στα ανοιχτά της Λέρου, αποκάλυψε o πρόεδρος των γρι- γρι Καβάλας, Γιάννης Μανιός.

Όπως κατήγγειλε μιλώντας στον ΣΚΑΙ, έλληνας ψαράς, ανοιχτά της Σαμοθράκης, δέχθηκε πυροβολισμούς από Τούρκο, δύο ημέρες πριν από το περιστατικό της Λέρου.

«Είχαμε ένα περιστατικό δυτικά της Σαμοθράκης προς τη Λήμνο, δύο μέρες πριν από το περιστατικό της Λέρου όπου μετά από φραστικό επεισόδιο μεταξύ Έλληνα και Τούρκου ψαρά, έπεσαν και πυροβολισμοί. Ο Έλληνας τράβαγε μπροστά με την μηχανότρατα, ήθελε να περάσει ο Τούρκος, ακολούθησε το φραστικό επεισόδιο και μετά ο Τούρκος τράβηξε όπλο και έριξε τρεις πυροβολισμούς και μια ριπή» κατήγγειλε ο κ. Μανιός.

Ωστόσο, το Λιμενικό Σώμα του συνέστησε να «μη δώσει έκταση» στο θέμα. «Το λιμεναρχείο είναι ενήμερο. Ο συνάδελφος ενημέρωσε αμέσως. Όμως η απάντηση που πήρε ήταν να μην πει τίποτα και να μην δώσει έκταση στο θέμα» πρόσθεσε ο ίδιος, κάνοντας λόγο για συνεχείς καταγγελίες ψαράδων λόγω παρενόχλησης από τουρκικά αλιευτικά.

«Έχουμε καταντήσει γραφικοί βγαίνουμε στις ιστοσελίδες, στα κανάλια και τίποτα δεν γίνεται. Θα έχουμε πρόβλημα μπορεί να υπάρξει μεγάλο επεισόδιο αν ξεφύγει κάποιος δικός μας» τόνισε.

 
«Τη Λήμνο εδώ και πολλά χρόνια, και τη Σαμοθράκη, τις έχουν ισοπεδώσει εντελώς, τώρα έχουν πάει πιο νότια. Έχουν ξεθαρρέψει και έρχονται στη Θάσο, έχουν ρημάξει τη Λήμνο, έχει γίνει γύρω κρανίου τόπος… Οι άνθρωποι τελειώσανε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μανιός, σημειώνοντας πως έχει θέσει γραπτώς το θέμα στο υπουργείο Ναυτιλίας και το Πανελλήνιο Παράκτιων Αλιευτικών Συλλόγων.

Οι καταγγελίες αυτές έρχονται λίγες ώρες μετά την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών, Μητρετώδη και Κούκλατζη -με πολλούς να αναρωτιούνται αν πρόκειται για ένα βήμα προσέγγισης της Άγκυρας προς την Αθήνα-, ωστόσο η κλιμάκωση των προκλήσεων από την Τουρκία στο Αιγαίο συνεχίζει να προκαλεί προβληματισμό και ανησυχία σε ανώτατο διπλωματικό και στρατιωτικό επίπεδο.

Το ερώτημα που γεννιέται από εδώ και στο εξής είναι ένα και απασχολεί όλους τους Ελληνες: Θα παραμείνει το σκηνικό πολέμου μεταξύ των δύο χωρών;

Οι περισσότερες απόψεις συγκλίνουν στο γεγονός ότι ο Ταγίπ Ερντογάν είναι μεν στριμωγμένος, αλλά δεν αποκλείεται να συνεχίσει να είναι προκλητικός απέναντι στην Ελλάδα. Η «εξαγωγή» των εσωτερικών προβλημάτων της Τουρκίας έχει ξανασυμβεί με σκοπό τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα μπορούσε να γίνει ένα βήμα βελτίωσης των σχέσεων.

πηγή:in.gr