close search results icon

Ιχνογραφώντας στον Κάμπο της Πέλλας

Η λογοδοσία στον Δήμο Πέλλας, ο Αντιδήμαρχος για CEO, η ΡΑΕΥ και το νερό, οι κερασιές που άνθισαν, αλλά ο κόσμος βαριέται να περπατήσει γιατί δεν βλέπει να τρώει αρνί φέτος...

Ιχνογραφώντας στον κάμπο

screenshot-55.png

@ Αααα, ωραία. Αποσύρθηκαν οι βροχές και θα έχουμε καλοκαιρία από εδώ και έπειτα. Κρίμα που δεν αποσύρονται πλέον και ροδάκινα, για να κυριαρχήσει το «σύνθημα» που κάποτε υπήρχε «όλα τα κιλά, όλα τα λεφτά».

@ Σήμερα αν το πεις αυτό στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θα σου στείλει ζυγαριά και καμπάνα κατευθείαν.

@ Υπέρβαρος, κατά το…μονόφθαλμος. Διότι ξέρετε ποιος κυριαρχεί ανάμεσα στους τυφλούς.

@ Αυτό το σύστημα της «λογοδοσίας» των Αντιδημάρχων που θεσπίστηκε στην αυτοδιοίκηση, είναι λίγο κουραστικό για τους ίδιους και για τον κόσμο. Κι αυτό γιατί είναι ανά δίμηνο.

@ Αν ήταν ανά εξάμηνο, κάτι καλύτερο θα έβγαινε. Από την άλλη βέβαια, είναι και ένα είδος ενημέρωσης, η οποία γίνεται συχνότερη. Ουσιαστικά όμως θα ήταν καλύτερο να γίνεται ανά 6μηνο.

@ Παρόλα αυτά, η δημοτική αρχή του Δήμου Πέλλας βρήκε τη λύση και είναι στη σωστή κατεύθυνση. Με την προτροπή του Δημάρχου Στάθη Φουντουκίδη, αναφέρονται τα σημαντικότερα σημεία, μέσα σε ένα δίλεπτο, τα οποία αναφέρονται στη συνεδρίαση της λογοδοσίας.

@ Όπως και έγινε επιτυχώς στη συνεδρίαση της εβδομάδας που πέρασε, την Τετάρτη 24/4. Ουσιαστικά πράγματα, μέσα σε ένα ορισμένο χρονικό σημείο.

@ Δεν έλλειψε και η φασαρία βέβαια, η οποία δημιουργήθηκε χωρίς λόγο και αιτία. Είπαμε να πάμε στην ουσία, φτάνουν οι «φαγούρες», ξυθήκαμε, ξυθήκαμε, θα…ματώσουμε στο τέλος!

@ Αυτός δεν είναι Αντιδήμαρχος. Αυτός είναι η χαρά της…ζωής! Και να η «Άνοιξη» και να η «Γιορτή Λουλουδιών». Εκεί που τον πονοκεφαλιάζει το θέμα με τα αδέσποτα, εκεί υψώνει τοίχος διάθεσης, που το «παντρεύει» με την άλλη φύση, αυτή των χρωμάτων και των μυρωδιών της πιο όμορφης εποχής.

@ Βέβαια, ένας μήνας έμεινε, ο Μάης, οπότε πρέπει να τον…πιάσει απ’ τα μαλλιά. Ο λόγος για τον Νίκο Δόντση.

@ Αν κάνει και beach party τον Ιούνιο-Ιούλιο, θα μιλάμε για Αντιδήμαρχο-Πύραυλο, σαν τα παγωτά. Με τις εταιρίες να μαλώνουν πια θα τον πρωτοπάρει για Ceo (Chief Executive Officer).

@ Δεν είναι κακό, αντιθέτως έγινε ένα ξεκίνημα. Ο Δήμος Πέλλας παρουσίασε 800.000 έσοδα το τελευταίο διάστημα, από τους συνεπείς δημότες που τακτοποίησαν οφειλές τους. Όταν έχεις Αντιδήμαρχο που είναι επικεφαλής της τοπικής Δ.Ο.Υ. έχεις κάνει «διάνα» στον στόχο. Υπάρχει ένα επίπεδο.

@ Και το λέω αυτό, διότι σε κάποιον Δήμο της Πέλλας, βλέπω τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών και με πιάνουν τα γέλια. Και τα κλάματα μαζί, για λογαριασμό των δημοτών του Δήμου εκείνου…

@ Να…τώρα που το σκέφτηκα πάλι…χαχαχαχα….συγνώμη δεν άντεξα….

@Τι γίνεται με το νερό ρε παιδιά; Είδα πρωτοσέλιδο πανελλήνιας εφημερίδας που αναφέρεται σε «ιδιωτικοποίηση» του. Το σχέδιο Νόμου Σκυλακάκη είναι έτοιμο. Το θέμα είναι αν άκουσε ή όχι, αν έλαβε υπόψη του ή όχι, όσα του είπαν μέσω ΚΕΔΕ οι Δήμαρχοι.

@ Εντάξει, δεν σκίζουν και τα ιμάτια τους για να παραμείνει η υπάρχουσα κατάσταση, αλλά ο κάθε Δήμος πρέπει να έχει το κομμάτι ελέγχου του, για το τι συμβαίνει στα του οίκου του.

@ Για νερό και αποχέτευση μιλάμε, όχι για αεροδρόμια που πουλήθηκαν σε μια νύχτα! Και εξηγήστε στον κόσμο γιατί κοτσάρατε εκείνο το «Υ» στο τέλος και κάνατε τη Ρ.Α.Ε. μια…όμορφη κυρία με την ονομασία Ρ.Α.Ε.Υ.

@ Τι ακριβώς θα ρυθμίσει στα ύδατα; Τη ροή τους; Ξέρει το υλικό της αποχέτευσης που θα πάει, δεν χρειάζεται…σοφέρ!

@ Προσέξτε, γιατί θα ανοίξετε ένα μέτωπο που δεν θα κλείνει ποτέ. Γιατί αν ο κόσμος φτάσει στο σημείο να πληρώνει το νερό από 25-30 ευρώ κάπου στο 100άρικο, θα σας πάρει και σας σηκώσει ο αέρας αρκετά ψηλά.

@ Και μετά θα γίνει η Ρ.Α.Ε.Υ. ακόμη πιο ανάλαφρη, καθώς θα προστεθεί και το «Α». Περί «Ανέμων» για να ταιριάξουν και με τα «Ύδατα». Το λέει και η παροιμιώδης έκφραση άλλωστε.

@ Έρχεται και η Μεγάλη Εβδομάδα και είναι έτοιμο το Καλάθι του Νονού. Μαζί με το Καλάθι της Σαρακοστής και όλα τα άλλα Καλάθια που υπάρχουν, δεν βλέπω να γυρίζει αρνί με την τιμή που πήγε.

@ Αλλά υπάρχει ρατσισμός και μάλιστα προς το αγνό αυτό ζωντανό. Γιατί δεν δημιουργήθηκε το «Καλάθι του Αρνιού» κύριοι; Γιατί αφήνετε το αρνάκι χωρίς καλάθι; Σε ποιο πηγάδι κατούρησε και το τιμωρείτε έτσι;

@ Εδώ μέχρι και ο Τζαμτζής έδωσε υπόσταση στις «Ανθισμένες Κερασιές». Και τις παραχώρησε την «Άνθιση» τους, (ασχέτως αν αυτό είναι αυτονόητο), με αντίτιμο το ξεποδάριασμα στο δρόμο Άγρα-Βρυττών-Νησίου. Το τόνισε ο άνθρωπος. Εσείς ένα καλαθάκι για το αρνί ρε τσιγκουνευτήκατε;

@ Και το λέω αυτό, γιατί περίπατο δύσκολα πάει κάποιος. Για πες του «έλα για αρνάκι» να δεις πως θα περιπατήσει.

@ Τύφλα να ‘χει ο Λάζαρος, που θα ακούσει το «δεύρο έξω». Σαν «Αναστάσιμος» θα περιπατήσει έως τη σούβλα.

@ Τι να την κάνει την διαδρομή, σε έναν Άγρα που αν ήταν στο εξωτερικό θα τον “περπατούσες” με Flyover. Όχι με στροφές σαν μπαλαρίνα της πανήγυρης… Ε μα τόσα χρόνια τα ίδια και τα ίδια. Με κάνατε και κουραστήκαμε γενιές και γενιές και τώρα μας καλείτε να κάνουμε και περιπάτους.

@ Ανθίζουν και χωρίς εμάς οι κερασιές. Τον ΕΛΓΑ κοιτάξτε, να αποζημιώσει, γιατί μετά θα είμαστε για τα βρύα, όχι για τα Βρυττά…

@ Τα λέμε στο τέλος της ερχόμενη εβδομάδας και κοιτάξτε οι ΠΑΟΚτσήδες, κρατήστε ψυχραιμία. Αλλιώς θα σας στείλω για περίπατο με τον Τζαμτζή στις Κερασιές…

(*η κεντρική φωτογραφία της στήλης από τον Ιωάννη Παπαντωνίου, τον οποίο ευχαριστώ. Το ουράνιο τόξο στο Θεοδωράκι Πέλλας.)

*Ευχαριστώ για τη στήριξη το:

*Εστιατόριο Λίθινο, στις παρυφές του Ελευθεροχωρίου και 

* την κρεπερί/fast food MAGIC - Ελευθερίου Βενιζελου 87 στην καρδιά του Πεζόδρομου Γιαννιτσών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ