close search results icon

65ο ΦΚΘ: Επιστρέφει με 253 ταινίες και μεγάλα αφιερώματα – Πλούσιο πρόγραμμα δράσεων (ΦΩΤΟ)

Σημαντικά είναι τα δύο μεγάλα αφιερώματα του φετινού ΦΚΘ

Το πρωί της Τρίτης 22/10 στη συνέντευξη τύπου του 65ου ΦΚΘ, παρουσιάστηκε το πρόγραμμα των προβολών και των δράσεων, με αφιερώματα αλλά και το διαγωνιστικό κομμάτι, ενώ εντύπωση προκάλεσαν οι δύο χολιγουντιανοί καλλιτεχνική που θα βραβευτούν με τον Χρυσό Αλέξανδρο, Ζυλιέτ Μπινός και Ρέιφ Φάινς.

«Σε μια εποχή που επικρατεί το μίσος, εμείς προσπαθήσαμε να διαλέξουμε ταινίες που μιλούν για τις παθογένειες της εποχής μας με τρόπο γόνιμο. Το φεστιβάλ υπήρξε πάντα ένα πεδίο ανακάλυψης και στήριξης νέων ταλέντων. Επιλέγουμε να στοχεύουμε στο αναπάντεχο, στο άγνωστο, στο σινεμά του μέλλοντος», επεσήμανε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου ο επικεφαλής προγράμματος του Φεστιβάλζ Γιώργος Κρασσακόπουλος.

Σημαντικά είναι τα δύο μεγάλα αφιερώματα του φετινού ΦΚΘ, το ένα με θέμα τα τέρατα (τα οποία όπως αναφέρεται σε ένα τρέιλερ της διοργάνωσης, «δεν βρίσκονται μόνο στις ταινίες»), και το άλλο στον θεσμό της οικογένειας με τίτλο «Unfamiliar».

Ιδιαίτερη είναι και η αφίσα του φετινού Φεστιβάλ, την οποία έχει επιμεληθεί η Στέλλα Καπεζάνου. Αξίζει να σημειωθεί πως, όπως αναφέρθηκε από την πλευρά της διοργάνωσης, το ΦΚΘ δεν συνεργάζεται με κανέναν φορέα χώρας, η οποία συμμετέχει σε επιθετικό πόλεμο.

Στη συνέντευξη τύπου μίλησαν η γενική διευθύντρια του Φεστιβάλ Ελίζ Ζαλαντό, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Ορέστης Ανδρεαδάκης, ο επικεφαλής προγράμματος του Φεστιβάλ Γιώργος Κρασσακόπουλος, η επικεφαλής της Αγοράς Αγγελική Βέργου και η υπεύθυνη του ελληνικού προγράμματος του Φεστιβάλ Ελένη Ανδρουτσοπούλου. Η συνέντευξη τύπου πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

Το παρών στη συνέντευξη τύπου της Θεσσαλονίκης έδωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης.

stighmiotipo-othonis-2024-10-22-151836.png


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ