close search results icon

88η ΔΕΘ: Ευημερία και ασφάλεια πάνε μαζί, τόνισε ο Νίκος Δένδιας

Κατά την ομιλία του ο Yπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε πως η ασφάλεια κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδας αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης.

88η ΔΕΘ: Ευημερία και ασφάλεια πάνε μαζί, τόνισε ο Νίκος Δένδιας

«Δεν μπορεί η Ελλάδα να ευημερήσει εάν δεν είναι ασφαλής» τόνισε στο μήνυμα του κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του περιπτέρου του ΥΕΘΑ στην 88η ΔΕΘ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας που σημείωσε πως αυτό είναι το μήνυμα που αντικατοπτρίζει την αποστολή του ΥΕΘΑ.

Κατά την ομιλία του ο Yπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε πως η ασφάλεια κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδας αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης.

Ο ΥΕΘΑ σημείωσε ταυτόχρονα πως ο κόσμος από το 2019 μέχρι και σήμερα έχει αλλάξει πολύ και μάλιστα «όχι προς το καλύτερο» ενώ σήμερα «σειρά πολέμων εκτυλίσσονται γύρω μας» κάτι που έχει οδηγήσει στην ανάγκη να «προχωρήσουμε πολύ πιο γρήγορα και πολύ πιο μπροστά».

O κ Δένδιας εστίασε στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση της «Ατζέντας 2030» που έχει χαρακτηριστεί από τον πρωθυπουργό ως η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση των ΕΔ στην ιστορία της Ελλάδας.

screenshot-10-4Ncks.png
Φωτογραφία από τα εγκαίνια του περιπτέρου του ΥΕΘΑ στην 88η ΔΕΘ
Προγραμματισμός 10ετίας
Ο υπουργός μίλησε για ένα «ολοκληρωμένο σύστημα ασφάλειας και άμυνας που θα προστατεύει τα συμφέροντα της χώρας» και θα «ενισχύει τη θέση της Ελλάδας στη διεθνή σκηνή ενώ ταυτόχρονα θα συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας στηριζόμενο σε έξι άξονες».

Αυτοί είναι η αναδιοργάνωση της δομής των ΕΔ, η συνέχιση, η επιτάχυνση και η βελτιστοποίηση των εξοπλιστικών προγραμμάτων, το σύγχρονο μοντέλο θητείας και εφεδρείας, η μέριμνα για το μόνιμο προσωπικό των ΕΔ, η προώθηση της αμυντική διπλωματίας και η ενίσχυση, εξυγίανση και αναβάθμιση της εθνικής αμυντικής βιομηχανίας όπως και δημιουργία αμυντικού οικοσυστήματος για την ανάπτυξη της τεχνολογίας και της καινοτομίας μαζί με την ίδρυση του Εθνικού Κέντρου Καινοτομίας.


Η Ελλάδα, προσέθεσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, διαθέτει έναν μακροπρόθεσμο προγραμματισμό εξοπλισμών 12ετίας και έτσι «ξέρουμε που θα είμαστε σε δέκα χρόνια, και ακόμη παραπάνω», όπως τόνισε το υπουργός Εθνικής Άμυνας.

πηγή: tanea.gr

*κεντρική φώτο: Η Ελλάδα, προσέθεσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, διαθέτει έναν μακροπρόθεσμο προγραμματισμό εξοπλισμών 12ετίας και έτσι «ξέρουμε που θα είμαστε σε δέκα χρόνια, και ακόμη παραπάνω», όπως τόνισε το υπουργός Εθνικής Άμυνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ