close search results icon

Αφαίρεση τατουάζ: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε!

Αφαίρεση τατουάζ: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε!

Η αφαίρεση τατουάζ https://tattoolaser.gr/ με laser είναι μία ασφαλής και αποτελεσματική μέθοδος αφαίρεσης τατουάζ. Κατά τη διάρκεια μιας θεραπείας αφαίρεσης τατουάζ με λέιζερ, το φως απορροφάται από τα σωματίδια μελανιού, με αποτέλεσμα αυτά να θερμαίνονται και να διασπώνται. Τα σπασμένα σωματίδια απορρίπτονται από το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος μέσω του λεμφικού συστήματος.

Πόσες συνεδρίες χρειάζονται;

Ο αριθμός των απαιτούμενων συνεδριών αφαίρεσης τατουάζ με λέιζερ εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως το μέγεθος του τατουάζ, την ηλικία του ατόμου, το χρώμα και το βάθος του τατουάζ. Επίσης, μεγάλο ρόλο παίζει και ο τύπος του δέρματος και η ανταπόκριση του σώματος στη θεραπεία. Τα περισσότερα τατουάζ απαιτούν από 4 έως 10 συνεδρίες, σε χρόνο 4 με 8 εβδομάδων.

Η θεραπεία αφαίρεσης τατουάζ με λέιζερ μπορεί να φαντάζει επώδυνη, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να την κάνουν και χωρίς αναισθησία. Συνήθως χρησιμοποιείται κρέμα που μουδιάζει το δέρμα για να μειώσει την ενόχληση. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, θα πρέπει ο ενδιαφερόμενος να φοράει προστατευτικά γυαλιά για την προστασία των ματιών του από το φως του λέιζερ. Κατά την διαδικασία, μπορεί να αισθανθεί μια αίσθηση τσιμπήματος ή σπασίματος καθώς το λέιζερ διασπά τα σωματίδια μελανιού. Η θεραπεία διαρκεί συνήθως λίγα λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος του τατουάζ.

Μετά τη θεραπεία αφαίρεσης τατουάζ με λέιζερ, το δέρμα θα είναι κόκκινο και μία ενόχληση θα υπάρχει για αρκετές μέρες. Μπορεί επίσης να εμφανιστούν στο σημείο φουσκάλες, κάτι που είναι φυσιολογικό. Είναι σημαντικό να ακολουθούνται προσεκτικά οι οδηγίες με την φροντίδα του δερματολόγου για να μειώσετε τον κίνδυνο μόλυνσης και για να μην δημιουργηθούν ουλές.

Ακολουθούν οδηγίες φροντίδας:

  • Διατηρήστε την περιοχή που έγινε η θεραπεία καθαρή και στεγνή
  • Εφαρμόστε μια κρύα κομπρέσα στην περιοχή για να μειώσετε το πρήξιμο και την ενόχληση
  • Αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο
  • Εφαρμόστε τοπική αντιβιοτική κρέμα ή αλοιφή στην περιοχή
  • Κάλυψη της περιοχής με επίδεσμο

Είναι ασφαλής η αφαίρεση τατουάζ με λέιζερ;

Η αφαίρεση τατουάζ με λέιζερ είναι γενικά ασφαλής όταν εκτελείται από εξειδικευμένο δερματολόγο ή άλλο επαγγελματία υγείας. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένοι κίνδυνοι και παρενέργειες που σχετίζονται με τη διαδικασία, όπως:

Πόνος και ενόχληση: Η αφαίρεση του τατουάζ με λέιζερ μπορεί να μην είναι τόσο επώδυνη γιατί στην διαδικασία τις περισσότερες φορές μπορεί να χρησιμοποιηθεί τοπική αναισθησία.

Ερυθρότητα και πρήξιμο: Η υπό θεραπεία περιοχή θα είναι κόκκινη και πρησμένη μετά τη θεραπεία. Αυτό είναι φυσιολογικό και συνήθως υποχωρεί μέσα σε λίγες μέρες.

Φουσκάλες: Οι φουσκάλες είναι επίσης συχνές μετά την αφαίρεση του τατουάζ με λέιζερ. Οι φουσκάλες συνήθως παρουσιάζονται μέσα σε λίγες μέρες και επουλώνονται μέσα σε μία ή δύο εβδομάδες.

Λοίμωξη: Η περιοχή του δέρματος που έγινε η επέμβαση κινδυνεύει να μολυνθεί μετά την αφαίρεση του τατουάζ με λέιζερ. Είναι σημαντικό να ακολουθείτε προσεκτικά τις οδηγίες φροντίδας από τον δερματολόγο σας, για να μειώσετε τον κίνδυνο μόλυνσης.

Ουλές: Οι ουλές μπορεί να είναι σπάνιες μετά την αφαίρεση του τατουάζ, αλλά είναι πιθανό να εμφανιστούν.

Αλλεργική αντίδραση: Οι αλλεργικές αντιδράσεις στο φως του λέιζερ ή στα σωματίδια του μελανιού είναι σπάνιες, αλλά μπορεί να εμφανιστούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ