close search results icon

Αφιερωματική εκδήλωση για τον μακαριστό Μητροπολίτη Δράμας Παύλο

Αφιερωματική εκδήλωση για τον μακαριστό Μητροπολίτη Δράμας Παύλο


Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων (Π.Ο.Π.Σ.), σε συνεργασία με τον Δήμο Δράμας και υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Δράμας, διοργανώνει αφιερωματική εκδήλωση στη μνήμη του μακαριστού Μητροπολίτη Δράμας, Παύλου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2025, στις 11:30 π.μ., στο Πνευματικό Κέντρο της Μητροπόλεως Δράμας "Φροντιστήριον της Τραπεζούντας".

Η εκδήλωση αποτελεί έναν ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του Μητροπολίτη Παύλου, ο οποίος υπηρέτησε με ζήλο την Εκκλησία και τον Ποντιακό Ελληνισμό. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Αγιοβασιλόπιτας της Ομοσπονδίας, συμβολίζοντας την ενότητα και τη σύσφιξη των δεσμών μεταξύ των Ποντιακών Σωματείων και της τοπικής κοινωνίας.

Πρόγραμμα Εκδήλωσης

Η εκδήλωση περιλαμβάνει:

  • Χαιρετισμούς από τη Χριστίνα Σαχινίδου-Τσαρτσίδου (Πρόεδρος Π.Ο.Π.Σ.), τον Δήμαρχο Δράμας, Γεώργιο Παπαδόπουλο, και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δράμας, κ.κ. Δωρόθεο.
  • Κοπή της Αγιοβασιλόπιτας.
  • Παρουσίαση της "Καμπάνας του Πόντου", με χορευτική εικόνα και ηχητικό υλικό από τη φωνή του μακαριστού Ιεράρχη Παύλου.
  • Απαγγελία από τη γνωστή ηθοποιό Μελίνα Μποτέλη, με αποσπάσματα από το έργο "Κοσμοφωτοδότες" του Στάθη Ευσταθιάδη.
  • Προβολή ντοκιμαντέρ με τίτλο "Ελληνικό Φροντιστήριον Τραπεζούντας – Ο Φάρος της Ανατολής".
  • Ομιλία του καθηγητή και πρώην υπουργού Μαργαρίτη Τζίμα.
  • Παραδοσιακή μουσική και χοροί του Πόντου, με τη συμμετοχή του Ποντιακού Πολιτιστικού Συλλόγου Τεμένους Παρανεστίου "Ο Προφήτης Ηλίας".
    • Τραγούδι: Γιώργος Ματζαρίδης
    • Λύρα: Γιώργος Αμπεσλίδης

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη συνεργασία Ποντιακών και Πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού Δράμας, όπως ο Λαογραφικός Σύλλογος Μαυροβάτου "Εξ Αργυρουπόλεως και Κάρς", η Μέριμνα Κυριών Δράμας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλλιφύτου Δράμας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Χορηγός επικοινωνίας: Στάρ Βορείου Ελλάδος

Μια ξεχωριστή εκδήλωση μνήμης και πολιτισμού που ενώνει την παράδοση με την ιστορική κληρονομιά του Ποντιακού Ελληνισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ