Αγαπημένο πιάτο του καλοκαιριού- Πιπεριές κέρατο γεμιστές με φρέσκια ντομάτα και καπνιστό τυρί
Υλικά
12 πιπεριές μακριές, κέρατο (διαλέγετε τις πιο χοντρές για να γεμίζουν εύκολα)
3 ντομάτες, χωρίς φλούδα και σπόρους, ψιλοκομμένες
250γρ. Μετσοβόνε καπνιστό, τριμμένο
150γρ. ανθότυρο, θρυμματισμένο
1 αβγό, ελαφρά χτυπημένο
¼ ματσάκι φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βάζετε τις ψιλοκομμένες ντομάτες σε σουρωτήρι για να στραγγίξουν από τα πολλά υγρά τους. Πλένετε και στεγνώνετε καλά τις πιπεριές, κόβετε με το μαχαίρι ένα μικρό κομμάτι από το πάνω μέρος και το κρατάτε στην άκρη. Με τα δάχτυλα αφαιρείτε τους σπόρους και τις μεμβράνες από το εσωτερικό τους.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τα τυριά, το αβγό, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Με ένα κουταλάκι γεμίζετε τις πιπεριές και κλείνετε με τα καπάκια που έχετε κρατήσει. Τα συγκρατείτε με 1-2 οδοντογλυφίδες για να μείνουν σταθερά και να μη χυθεί η γέμιση.
Βάζετε αρκετό ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Ρίχνετε λίγες-λίγες τις πιπεριές και τις τηγανίζετε για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν. Τις ακουμπάτε σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν και τις σερβίρετε ζεστές.
Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση
olivemagazine.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
-
Κατεδάφιση Δημοτικού κτηρίου στην Αριδαία
22 Νοεμβρίου 2024 -
Απίστευτη ταλαιπωρία για την εθνική
22 Νοεμβρίου 2024
ΣΧΟΛΙΑ