Νέες προκαταβολές αποζημιώσεων παγετού από τον ΕΛΓΑ, από αύριο έως 31 Οκτωβρίου | PellaNews

Νέες προκαταβολές αποζημιώσεων παγετού από τον ΕΛΓΑ, από αύριο έως 31 Οκτωβρίου

Επιπλέον προκαταβολές αποζημιώσεων των φετινών παγετών ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ προγραμματίζεται να δοθούν στις 14 Σεπτεμβρίου από τον ΕΛΓΑ, όπως αναφέρει ο βουλευτής Ημαθίας της Ν.Δ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης, με σχετική ανάρτησή του στο facebook.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ασφαλιστικού οργανισμού Αλέξανδρος Λυκουρέντζος, με δική του ανάρτηση, συμπληρώνει πως έως τις 31 Οκτωβρίου θα πληρωθούν τις προκαταβολές σε όλους τους δικαιούχους παγετού, με την εξόφληση να υπολογίζεται έως τις 31 Δεκεμβρίου. Επίσης, σημειώνει πως στο ενδιάμεσο διάστημα ακολουθούν οι εκτιμήσεις για τις αποζημιώσεις του καύσωνα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρό του: «Ότι επιτυγχάνει σήμερα ο ΕΛΓΑ οφείλεται στην χρηματοδότηση από την σημερινή κυβέρνηση. Έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο στηρίζοντας οικονομικά τον οργανισμό για να αντιμετωπίσει τις τεράστιες προκλήσεις»

Όσον αφορά τις αποζημιώσεις συμπύρηνων ροδάκινων, στην β΄ ζώνη αποζημιώσεων εντάσσονται και οι περιοχές Μελίκη, Αγκάθια και κυψέλη, για τις οποίες ο ΕΛΓΑ αποδέχθηκε ότι οι ζημιές υπερβαίνουν κατά μέσο όρο το 50%, όπως επισημαίνει ο κ. Τσαβδαρίδης.

 

agro24.gr