Στ. Αραχωβίτης: «Καμιά ουσιαστική απάντηση του Υπουργού Εργασίας για τη μη αποστολή στο ΚΕΑΟ των οφειλετών αγροτών» | PellaNews

Στ. Αραχωβίτης: «Καμιά ουσιαστική απάντηση του Υπουργού Εργασίας για τη μη αποστολή στο ΚΕΑΟ των οφειλετών αγροτών»

Ανακοίνωση δήλωση εξέδωσε ο πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτηξης επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Στ. Αραχωβίτης σχετικά με την αποστολή στο ΚΕΑΟ των οφειλετών αγροτών. Ολόκληρη η δήλωση έχει ως εξής:

"Συζητήθηκε σήμερα στη Βουλή η Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή Λακωνίας και Τομέαρχη Αγροτ. Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Αραχωβίτη στον Υπουργό Εργασίας Γ. Βρούτση, σχετικά με τον συμψηφισμό των εργοσήμων των αγροτών με τις ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών ασφαλισμένων με το άρθρο 40 του Ν. 4387/2016

Ο Υπουργός ομολογεί ουσιαστικά ότι μέχρι τώρα δεν έχει γίνει καμία εκκαθάριση, αντιθέτως, παραδέχεται ότι ενδέχεται να έχουν πάει ήδη υποθέσεις αγροτών για αναγκαστική είσπραξη στο ΚΕΑΟ. Ο κ. Βρούτσης δήλωσε επίσης ότι, μολονότι το πρόβλημα με τους ασφαλισμένους του άρθρου 40 χρονίζει, θα αντιμετωπίσει το ζήτημα με προσεχή νομοθετική ρύθμιση που έρχεται στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

«Επειδή αυτή η διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί, συνεχίζουν να βγαίνουν σ’ αυτούς τους ανθρώπους οι ασφαλιστικές εισφορές με βάση το εισόδημα και να εκκρεμεί ακόμα ο υπολογισμός των ασφαλιστικών εισφορών που έχουν καταβληθεί μέσω του εργόσημου. Άρα, κάποια στιγμή αυτό θα πρέπει να γίνει. Το ερώτημα εδώ είναι, αφενός το προφανές, πού βρίσκεται αυτή η διαδικασία, και αφετέρου αν υπάρχουν περιπτώσεις που ενώ οι άνθρωποι θα μπορούσαν να είναι χρεωστικοί ή πιστωτικοί να έχει παραπεμφθεί η υπόθεση τους πριν γίνει εκκαθάριση στο ΚΕΑΟ», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο βουλευτής.