close search results icon

Άκαρπη η συνάντηση Κασσελάκη με εργαζομένους της «Αυγής»

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (ΕΟΔ), Maja Sever, βρέθηκε στο πλευρό των δημοσιογράφων της εφημερίδας.

Στον αέρα εξακολουθεί να βρίσκεται η έκδοση του καθημερινού φύλλου της εφημερίδας «Αυγή». Όπως έγινε γνωστό, δεν βγήκε «λευκός καπνός» κατά τη σημερινή επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, στα γραφεία της εφημερίδας, όπου είχε συνάντηση με τους εργαζομένους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Στ. Κασσελάκης επέμεινε στις δύο προτάσεις που ανάφερε και χθες, και αφορούν είτε να αναλάβουν την εφημερίδα οι εργαζόμενοι (χωρίς χρέη) είτε η «Αυγή» να πωληθεί σε ιδιώτη μέτοχο. Ο Στ. Κασσελάκης αναμένει την απάντηση των εργαζομένων μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει διαβεβαιώσει τους εργαζομένους ότι η αναστολή του καθημερινού φύλλου δεν συνεπάγεται απολύσεις.

Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι φέρεται να απορρίπτουν τις δύο προτάσεις του Στ. Κασσελάκη και να παραμένουν δύσπιστοι για το εάν θα υπάρξουν απολύσεις. Στο πλαίσιο αυτό, θα συνεχίσουν τις διαβουλεύσεις, αποφασίζοντας τα επόμενα βήματά τους. Στο πλαίσιο αυτό, το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση των εργαζομένων, ενώ τη Δευτέρα θα συνεδριάσουν προκειμένου να απαντήσουν στις προτάσεις Κασσελάκη.

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα της «Αυγής» συζητήθηκε κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος που έγινε την Πέμπτη, κατά τη διάρκεια της οποίας εργαζόμενοι της εφημερίδας κλήθηκαν να συμμετάσχουν στη συζήτηση και να καταθέσουν τις απόψεις τους για ό,τι συμβαίνει. Μάλιστα, πριν από την έναρξη της Π.Γ., εργαζόμενοι της εφημερίδας «Αυγή» προχώρησαν σε δυναμική κινητοποίηση έξω από τα γραφεία του κόμματος, ενώ είχαν και συνομιλία με τον Στέφανο Κασσελάκη. «Δεν ήρθες ποτέ να μας δεις να μιλήσουμε», του είπαν μεταξύ άλλων οι εργαζόμενοι, με τον πρόεδρο να απαντά: «Mea culpa».

Στο πλευρό των δημοσιογράφων

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (ΕΟΔ), Maja Sever, βρέθηκε στο πλευρό των δημοσιογράφων της εφημερίδας και συνομίλησε με τον Στ. Κασσελάκη, ο οποίος, την ίδια ώρα, είχε συνάντηση με τους εργαζόμενους.

«Κανείς δεν μπορεί να κλείσει την "Αυγή". Ή όχι; Στις 26 Ιουνίου ο ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε το καθημερινό φύλλο της εφημερίδας. Ζήτησα από τον Πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη να εξοφληθούν οι μισθοί των εργαζόμενων και να αναλογιστεί τη σημασία του πλουραλισμού των ΜΜΕ στην Ελλάδα», δήλωσε η Maja Sever, η οποία βρέθηκε στην Αθήνα στο πλαίσιο της διεθνούς καμπάνιας για τη δίκη Καραϊβάζ.

πηγή: efsyn.gr

* κεντρική φώτο: EUROKINISSI

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ