Ακίνητα: Επενδυτικό «καταφύγιο» για τους Ισραηλινούς η Θεσσαλονίκη
Οι δύο κατηγορίες επενδυτών.
Ελκυστικός προορισμός για επενδύσεις σε ακίνητα αποτελεί η Βόρεια Ελλάδα για τους Ισραηλινούς με τη Θεσσαλονίκη ιδίως να χαρακτηρίζεται ως επενδυτικό «καταφύγιο».
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΑΓΚΑ
Τα παραπάνω επισήμανε ο Cobi Bitton, Διευθύνων Σύμβουλος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ισραήλ-Ελλάδας, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Integritas People & Business (IPB) κατά την ομιλία του για την ανάλυση του προφίλ των Ισραηλινών επενδυτών στη χώρα μας στο πλαίσιο του Real Estate Forum της έκθεσης για την κτηματαγορά που διοργανώθηκε από την εταιρεία RMI, στη Θεσσαλονίκη. Όπως τόνισε, σκοπός του είναι να ενισχύσει τις επιχειρηματικές σχέσεις της Ελλάδας με το Ισραήλ, του οποίου οι πολίτες έχουν ιδιαίτερη σχέση με τη χώρα μας, αποτελώντας το «καταφύγιο» τους εν μέσω κρίσεων.
«Η Ελλάδα έχει εξελιχθεί ως επενδυτικός προορισμός στον κλάδο του real estate για τους ξένους επενδυτές με το Ισραήλ και την Κύπρο να αποτελούν δυναμικές αγορές. Ένας σημαντικός αριθμός Ισραηλινών αναζητούν δεύτερη βάση για εγκατάσταση σε άλλη χώρα, με την Ελλάδα να είναι μια από αυτές», είπε χαρακτηριστικά. Ειδικά στον κλάδο του real estaste, οι Ισραηλινοί προτιμούν τα κεφάλαια για ξενοδοχεία.
Οι δύο κατηγορίες επενδυτών
Ο ίδιος μάλιστα σκιαγράφησε δύο κατηγορίες επενδυτών, εκείνοι που επενδύουν σε ήρεμους καιρούς και εκείνοι σε περιόδους κρίσεις, όπως συμβαίνει την τρέχουσα περίοδο στη Μέση Ανατολή. Αναφορικά με το ύψος των επενδύσεων, οι περισσότεροι Ισραηλινοί αναζητούν να αγοράσουν ακίνητα μέχρι 200.000 ευρώ και μόνο το 10% είναι πρόθυμο να επενδύσει το ποσό άνω των 350.000 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τον κ. Bitton, οι τιμές των ακινήτων στο Τελ Αβίβ και στις γύρω περιοχές είναι τσιμπημένες, όπως για παράδειγμα ένα διαμέρισμα 75 τ.μ. που κοστίζει από 750.000 – 1 εκατ. ευρώ. Συνεπώς, η πλειοψηφία η οποία αγαπά και τα συχνά ταξίδια, η Ελλάδα αποτελεί ελκυστικό προορισμό.
Ως προς τα χαρακτηριστικά που ορίζουν τον Ισραηλινό επενδυτή και τα προσφέρει η Ελλάδα, ο κ. Bitton αναφέρθηκε στην φιλική ατμόσφαιρα, στους εναλλακτικούς τρόπους επένδυσης, στην κοντινή απόσταση (απέχει μόλις 2 ώρες αεροπορικώς από το Τελ Αβίβ), στο «καταφύγιο» προκειμένου να μετακινηθούν ανάλογα με την κρίση που βιώνουν στη χώρα τους, στη θετική απόδοση της επένδυσης και στο ασφαλές περιβάλλον ενώ γενικώς οι Ισραηλινοί επενδυτές δεν φοβούνται να ρισκάρουν.
Σημειώνεται ότι ο Cobi Bitton είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ισραήλ-Ελλάδας, του οποίου η αποστολή είναι να ενισχύσει και να προωθήσει τις μοναδικές οικονομικές και εμπορικές σχέσεις που υπάρχουν μεταξύ Ισραήλ και Ελλάδας σε διάφορους τομείς: εμπόριο (εισαγωγές, εξαγωγές), επενδύσεις, έρευνα και ανάπτυξη.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
-
Γιαννιτσά: Παρουσίαση του βιβλίου "Νώε" και συζήτηση για τα στρατόπεδα
22 Ιανουαρίου 2025 -
Εξαφάνιση 13χρονης από τα Γιαννιτσά!
22 Ιανουαρίου 2025 -
Africafoot: «Ο ΠΑΟΚ έκανε πρόταση στον Κρεπίν Ντιατά»
22 Ιανουαρίου 2025 -
"Η μικρή μας πόλη" από τα Κουφάλια στα Γιαννιτσά
22 Ιανουαρίου 2025
ΣΧΟΛΙΑ