close search results icon

Ακόμα μία δύσκολη νύχτα σε Ρόδο και Λακωνία μετά από μεγάλες αναζωπυρώσεις

Δύο τραυματίες προληπτικά στο Νοσοκομείο. 

Ανησυχία εμπνέουν και απόψε οι πυρκαγιές στη Ρόδο και στη Λακωνία, καθώς εκδηλώθηκαν μεγάλες αναζωπυρώσεις την Παρασκευή, την ώρα που οι πληγέντες σε Αττική και όλες τις πυρόπληκτες περιοχές, που έχασαν τους κόπους μιας ζωής, περιμένουν την ολοκλήρωση των διαδικασιών προκειμένου να λάβουν μια πρώτη αρωγή από το κράτος.

Η πυρκαγιά στο νησί των Δωδεκανήσων έλαβε πάλι επικίνδυνη διάσταση με κατεύθυνση προς το Φράγμα του Γαδουρά και τα Λάερμα, ενώ γενικότερα προβλήματα υπάρχουν και στις υπόλοιπες περιοχές που έχει αναπτυχθεί η φωτιά, που είναι ορατή ακόμα και από την ανατολική πλευρά της Ρόδου.

Ο πρόεδρος της κοινότητας Λαέρμων, Αναστάσιος Πατούνας, δήλωσε στη «Ροδιακή» πως η φωτιά «τρέχει» με ιλιγγιώδη ταχύτητα εξαιτίας των ισχυρών ανέμων έντασης 6 με 7 μποφόρ στην περιοχή.

Νωρίτερα, το μεσημέρι, σοβαρές αναζωπυρώσεις στη Λακωνία προκάλεσαν και νέες εστίες. Οι αναζωπυρώσεις είναι πολύ περισσότερες απ' ό,τι στα υπόλοιπα μέτωπα, και σε αρκετές περιπτώσεις δημιούργησαν μέτωπα πυρκαγιών, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλης Βαθρακογιάννης.

Η πυρκαγιά ξέσπασε την Τετάρτη στην περιοχή Λευκόχωμα – Δαφνί και έχει επεκταθεί βόρεια. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 75 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 25 οχήματα, ενώ 5 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα πραγματοποιούσαν ρίψεις νερού μέχρι τη δύση του ηλίου.

Φωτιά εκδηλώθηκε το βράδυ της Παρασκευής σε αγροτολιβαδική έκταση της Καπαριανάς του δήμου Φαιστού, κοντά στις Μοίρες Ηρακλείου, χωρίς να απειλήσεις κατοικημένη περιοχή. Δέκα πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα επιστρατεύτηκαν και έθεσαν υπό έλεγχο την πυρκαγιά.

Δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν προληπτικά στο νοσοκομείο

Στο μεταξύ ο οριοθετήθηκε η φωτιά, ξέσπασε το απόγευμα της Παρασκευής πλησίον της Εγνατίας οδού στο ύψος του οικισμού Προφήτης Ηλίας, στην Θεσσαλονίκη.

Δύο πυροσβέστες, ένας άνδρας και μία γυναίκα, αισθάνθηκαν δυσφορία και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο. Η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει ανησυχία.

Ο κ. Βαθρακογιάννης υπογράμμισε κατά την ενημέρωσή του ότι σύμφωνα με τις προβλέψεις των ειδικών τις επόμενες ημέρες η κατάσταση θα δυσκολέψει ακόμα περισσότερο και ότι για το Σάββατο, προβλέπεται πολύ ισχυρός κίνδυνος πυρκαγιάς, σε Αττική, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησο, Δυτική Ελλάδα, Θεσσαλία, Ρόδο, Σάμο και Ικαρία.

πηγή: efsyn.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ