Αλμυρό κέικ με κουνουπίδι, τυρί και γιαούρτι
Υλικά
Μερίδες: 8
170 αλεύρι γ.ό.χ.
130 γρ. αλεύρι σκληρό
2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. σόδα μαγειρικής
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. πάπρικα
100 γρ. Arla Mozzarella τριμμένη
100 γρ. Arla Pasta & Gratinar
300 γρ. κουνουπίδι, σε μπουκετάκια
2 αυγά
30 ml ε.π. ελαιόλαδο
50 γρ. Βούτυρο Lurpak, λιωμένο + λίγο επιπλέον για το σκεύος
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
λίγο θυμάρι φρέσκο, για το σερβίρισμα
αλάτι
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Καθαρίζουμε το κουνουπίδι από τις ίνες και κρατάμε το τρυφερό μέρος.
Βήμα 2
Ζεματάμε το κουνουπίδι για 3΄ σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει. Το σουρώνουμε και το στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας. Μόλις κρυώσει και στεγνώσει το ψιλοκόβουμε.
Βήμα 3
Σε ένα μπολ βάζουμε τα στεγνά υλικά, δηλαδή όλο το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, την πάπρικα και το αλάτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα τυριά Arla Mozzarella και Arla Pasta & Gratinar, το κουνουπίδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε καλά.
Βήμα 4
Σε άλλο μπολ χτυπάμε με αυγοδάρτη τα αυγά με το ελαιόλαδο, το Βούτυρο Lurpak και το γιαούρτι. Ενώνουμε καλά τα υγρά στο μπολ με τα στερεά υλικά. Η ζύμη θα είναι ελαφρώς κολλώδης.
Βήμα 5
Βουτυρώνουμε καλά και αλευρώνουμε ένα μέτριο στρογγυλό ταψί. Αδειάζουμε τη ζύμη μέσα και ψήνουμε για περίπου 45΄-50΄. Ξεφουρνίζουμε και μετά από 15΄ ξεφορμάρουμε σε σχάρα.
Βήμα 6
Σερβίρεται χλιαρό ή σε θερμοκρασία δωματίου με λίγο θυμάρι φρέσκο.
protothema.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
-
Πανηγυρίζει η Ιερά Μονή Αρχαγγέλου Μιχαήλ Αλμωπίας
07 Νοεμβρίου 2024
ΣΧΟΛΙΑ