close search results icon

Αλμυρό κέικ με κουνουπίδι, τυρί και γιαούρτι

Αλμυρό κέικ με κουνουπίδι, τυρί και γιαούρτι

Υλικά

Μερίδες: 8

170 αλεύρι γ.ό.χ.

130 γρ. αλεύρι σκληρό

2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ

1/2 κ.γ. σόδα μαγειρικής

1 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. πάπρικα

100 γρ. Arla Mozzarella τριμμένη

100 γρ. Arla Pasta & Gratinar

300 γρ. κουνουπίδι, σε μπουκετάκια

2 αυγά

30 ml ε.π. ελαιόλαδο

50 γρ. Βούτυρο Lurpak, λιωμένο + λίγο επιπλέον για το σκεύος

1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό

2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα

λίγο θυμάρι φρέσκο, για το σερβίρισμα

αλάτι


Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Καθαρίζουμε το κουνουπίδι από τις ίνες και κρατάμε το τρυφερό μέρος.

Βήμα 2

Ζεματάμε το κουνουπίδι για 3΄ σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει. Το σουρώνουμε και το στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας. Μόλις κρυώσει και στεγνώσει το ψιλοκόβουμε.

Βήμα 3

Σε ένα μπολ βάζουμε τα στεγνά υλικά, δηλαδή όλο το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, την πάπρικα και το αλάτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα τυριά Arla Mozzarella και Arla Pasta & Gratinar, το κουνουπίδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε καλά.

Βήμα 4

Σε άλλο μπολ χτυπάμε με αυγοδάρτη τα αυγά με το ελαιόλαδο, το Βούτυρο Lurpak και το γιαούρτι. Ενώνουμε καλά τα υγρά στο μπολ με τα στερεά υλικά. Η ζύμη θα είναι ελαφρώς κολλώδης.

Βήμα 5

Βουτυρώνουμε καλά και αλευρώνουμε ένα μέτριο στρογγυλό ταψί. Αδειάζουμε τη ζύμη μέσα και ψήνουμε για περίπου 45΄-50΄. Ξεφουρνίζουμε και μετά από 15΄ ξεφορμάρουμε σε σχάρα.

Βήμα 6

Σερβίρεται χλιαρό ή σε θερμοκρασία δωματίου με λίγο θυμάρι φρέσκο.

protothema.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ