close search results icon

Αλμωπία: Σαν της Δωροθέας το πράσο...πουθενά!

Ο παραδοσιακός τρόπος που τα κρατάει φρέσκα και νόστιμα! 

stighmiotipo-othonis-2024-11-17-204435-3FRY7.png
ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
Η Αλμωπία δεν έχει μόνο την ξακουστή πατάτα Αρχαγγέλου, την πεντανόστιμη αυτή πατάτα που απολαμβάνουν όσοι την επιλέγουν.

Έχει και εξαιρετικά πράσα, τα οποία μάλιστα ξεπλένονται για να είναι πάντα φρέσκα και νόστιμα, με παραδοσιακό τρόπο. Οι νέοι πρασοκαλλιεργητές ακολουθούν πιστά τα βήματα των προηγούμενων, που ήξεραν πολύ καλά πως να κάνουν τοπ ένα προϊόν.

Όπως αναφέρει χρήστης μέσου κοινωνικής δικτύωσης "οι πράσοκαλλιεργητές της Δωροθέας Αλμωπίας συνεχίζουν την παράδοση των παππούδων τους που έφεραν τον σπόρο από την Μικρά Ασία . Τα ξεπλένουν στο ποτάμι που έχει πάντα σταθερή θερμοκρασία 14 βαθμούς και τα διαθέτουν φρέσκα και φέτος στην αγορά. 

Είναι τα πιο νόστιμα στην Ελλάδα".

466423677-2127993504324148-1249907320265076724-n.jpg

Δοκιμάστε τα νοστιμίζουν όλα τα φαγητά και τις πίτες.

466769112-2127993437657488-2708878081240162190-n.jpg

Και όπως σωστά σημειώνει "στηρίζουμε τους τοπικούς παραγωγούς Στηρίζουμε την οικονομία της Αλμωπίας. Το 85% της παραγωγής κατευθύνεται στην Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης, ενώ το υπόλοιπο 15% πωλείται από τους ίδιους τους παραγωγούς σε λαϊκές αγορές της Κεντρικής Μακεδονίας".

Εγγυημένα πράγματα, για να μην τρώμε ότι να 'ναι και από όπου να 'ναι...

466679225-2127993217657510-5670739473676537419-n.jpg



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ