close search results icon

Αμφιλοχία: το χρονικό της γυναικοκτονίας

Τι λέει η αστυνομία για την υπόθεση.

Ιστορικό ενδοοικογενειακής βίας υπήρχε στη σχέση του ζευγαριού από την Αμφιλοχία, που οδήγησε στη γυναικοκτονία τα ξημερώματα του Σαββάτου. Ο 42χρονος, έχοντας στήσει καρτέρι στην εν διαστάσει σύζυγό του, την πυροβόλησε και τη σκότωσε μέσα στο αυτοκίνητό της, έξω από το σπίτι της και στη συνέχεια αυτοκτόνησε σε απόσταση λίγων μέτρων.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ ο 42χρονος περίμενε τη γυναίκα να επιστρέψει, πήδηξε από το μπαλκόνι του πρώτου ορόφου πάνω στο ουρανό του αυτοκινήτου της και άρχισε να πυροβολεί. Οι πρώτες πληροφορίες σχετικά με τη γυναικοκτονία αναφέρουν ότι το θύμα φέρει δύο τραύματα από πυροβόλο όπλο, ένα από κοντινή και ένα από μακρινή απόσταση. Επίσης, είναι σε εξέλιξη η έρευνα των αρχών για την υπόθεση.

Από την πρώτη ανακοίνωση της αστυνομίας προκύπτει ότι το ζευγάρι είχε απασχολήσει ξανά τις αρχές. Το τελευταίο επεισόδιο πριν από την άγρια δολοφονίας της γυναίκας καταγράφηκε μόλις δύο ημέρες νωρίτερα, όταν η 36χρονη γυναίκα υπέβαλε μήνυση εναντίον του συζύγου της καταγγέλλοντάς τον για ενδοοικογενειακή βία και απειλή. Αυτό έγινε την περασμένη Πέμπτη 11 Ιουλίου. Παρά την έρευνα των αστυνομικών αρχών, δεν κατέστη δυνατή η σύλληψή του στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Η ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει επίσης ότι το θύμα δεν θέλησε να μεταφερθεί σε δομή, ούτε να εγκατασταθεί στο τηλέφωνό της η εφαρμογή «panic button».

Ωστόσο, είχε προηγηθεί και άλλο περιστατικό στις 12 Μαΐου. Τότε η 36χρονη είχε υποβάλει επίσης μήνυση εναντίον του για ενδοοικογενειακή βία, εξύβριση, απειλή και σωματικές βλάβες. Ο 42χρονος συνελήφθη εντός των χρονικών ορίων του αυτοφώρου και ακολούθως υπέβαλε μήνυση εναντίον της.

Συνελήφθη και η γυναίκα και οι δυο οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα και στη συνέχεια αθωώθηκαν κατά την εκδίκαση της υπόθεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζευγάρι είχε δύο ανήλικα παιδιά.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία:

«Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, Σάββατο 13 Ιουλίου 2024, ανευρέθησαν νεκροί στην περιοχή της Αμφιλοχίας 36χρονη γυναίκα και 43χρονος άνδρας, οι οποίοι έφεραν τραύμα από κυνηγετικό όπλο.

Όπως προέκυψε από τα πρώτα στοιχεία, ο 43χρονος πυροβόλησε την 36χρονη εν διαστάσει σύζυγό του, η οποία βρέθηκε νεκρή εντός οχήματος και κατόπιν αυτοκτόνησε λίγα μέτρα μακριά από το όχημα με το ίδιο όπλο, το οποίο βρέθηκε δίπλα του.

Επισημαίνεται ότι η 36χρονη την Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2024 είχε υποβάλλει μήνυση σε βάρος του 43χρονου για ενδοοικογενειακή παράνομη βία και απειλή, που έλαβαν χώρα την 10 Ιουλίου 2024, πλην όμως δεν κατέστη δυνατή η σύλληψή του εντός των ορίων του αυτοφώρου, ενώ η παθούσα δεν επιθυμούσε να μεταφερθεί σε δομή, ούτε να της χορηγηθεί η εφαρμογή του «panic button».

Επίσης, στις 12 Μαΐου 2024, ο 43χρονος κατόπιν υποβολής μηνύσεως της 36χρονης είχε συλληφθεί εντός των ορίων του αυτοφώρου για ενδοοικογενειακή βία, εξύβριση, απειλή και σωματικές βλάβες, ενώ υπέβαλε στη συνέχεια σε βάρος της 36χρονης μήνυση για ενδοοικογενειακή βία.

Οι δυο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα και στη συνέχεια αθωώθηκαν κατά την εκδίκαση της υπόθεσης».

πηγή: efsyn.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ