close search results icon

Αναβολή σε άσκηση Ελλάδας – Ισραήλ

Λόγω της έντασης στο Λίβανο. 

Αναβολή σε άσκηση Ελλάδας – Ισραήλ

Με Αθήνα και Αγκυρα να αναμένουν τη σημερινή συνάντηση Μητσοτάκη και Ερντογάν, ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Αλπαρσλάν Μπαϊρακτάρ έκρινε σκόπιμο να δηλώσει χθες πως η Αγκυρα δεν κάνει βήμα πίσω στην αναθεωρητική της πολιτική, αναφερόμενος στη «Γαλάζια Πατρίδα», παρά το γεγονός πως έχει βρει σημαντικά κοιτάσματα στη Μαύρη Θάλασσα: «Αυτό δεν σημαίνει πως εγκαταλείπουμε τη “Γαλάζια Πατρίδα” και τις έρευνες στη Μεσόγειο. Οι εργασίες προς το παρόν επικεντρώνονται στη Μαύρη Θάλασσα, αλλά σίγουρα θα μπούμε και πάλι στη Μεσόγειο, αλλά με διαφορετική οπτική».

Η Αθήνα διατηρεί χαμηλούς τόνους και για αυτό δεν είχε ανακοινώσει μέχρι και την τελευταία στιγμή τη διενέργεια της άσκησης «FRIZIS DAMAS – 24» από την ελληνική και ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία, στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου, σε περιοχή που ουσιαστικά «διέγραφε» το τουρκολιβυκό μνημόνιο. Στο οποίο επανήλθε και ο Μπαϊρακτάρ, καθώς όταν μιλούσε για τη «Γαλάζια Πατρίδα» στο φόντο προβαλλόταν χάρτης με την τουρκική υφαλοκρηπίδα, όπως την αντιλαμβάνεται η Αγκυρα, φτάνοντας μέχρι και τα 6 ναυτικά μίλια ανοιχτά της Ρόδου, της Καρπάθου και της Κρήτης.

Η άσκηση της Ελλάδας με το Ισραήλ που έχει τεταμένες σχέσεις με την Τουρκία, σύμφωνα με πληροφορίες, έβαινε χθες προς αναβολή λόγω των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή, καθώς όλα δείχνουν πως τα ισραηλινά πλήγματα στο Λίβανο θα είναι κυρίως αεροπορικά. Πάντως η Αθήνα έστειλε ένα μήνυμα στην Αγκυρα με μαχητικά της να πετούν μέχρι την Κύπρο, στο πλαίσιο της άσκησης «Ευνομία», αν και ούτε αυτό ανακοινώθηκε επίσημα.

πηγή: tanea.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ