Ανοιχτή μηλόπιτα µε σιρόπι καραμέλας
Με λίγα κόκκινα μήλα μπορείτε να φτιάξετε μία λαχταριστή ανοιχτή μηλόπιτα με απολαυστικό σιρόπι καραμέλας.
Υλικά
300 γρ. φύλλο σφολιάτας
25 γρ. βούτυρο αλατισμένο
25 γρ. ζάχαρη άχνη
25 γρ. αμύγδαλα, πούδρα
25 γρ. αλεύρι
1 μικρό κρόκο αυγού
3-4 μήλα, χωρίς φλούδα
σιρόπι καραμέλας
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου (αέρα).
Ανοίγουμε τη σφολιάτα σε πάχος 0,5 εκ., κόβουμε έναν κύκλο διαμέτρου 26 εκ. και τρυπάμε παντού με πιρούνι. Τη μεταφέρουμε σε ένα στρωμένο ταψί με αντικολλητικό χαρτί στο ψυγείο.
Βήμα 2
Γέμιση: Χτυπάμε στο μίξερ το μαλακό βούτυρο να ασπρίσει και προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, την πούδρα αμυγδάλου και το αλεύρι. Ανακατεύουμε μέσα και το αυγό. Απλώνουμε τη γέμιση στη σφολιάτα και βάζουμε στο ψυγείο.
Βήμα 3
Αραδιάζουμε τα μήλα κομμένα σε λεπτές φέτες κυκλικά πάνω από τη γέμιση –η μία να σκεπάζει ελαφρά την άλλη– ξεκινώντας από το κέντρο και πηγαίνοντας προς τα έξω.
Βήμα 4
Καλύπτουμε τα μήλα με αντικολλητικό χαρτί και από πάνω ακουμπάμε ένα δεύτερο ταψί, που θα κρατά τα μήλα στη θέση τους όσο ψήνεται η τάρτα. Ψήνουμε για 15΄, μετά βγάζουμε το πάνω ταψί και το χαρτί και ψήνουμε για 30΄ ή μέχρι η σφολιάτα να γίνει τραγανή και να πάρει χρώμα.
Βήμα 5
Βγάζουμε την τάρτα από τον φούρνο, την αλείφουμε με λίγο σιρόπι καραμέλας και ψήνουμε για 5΄ επιπλέον. Ξεφουρνίζουμε τη μηλόπιτα, αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει και σερβίρουμε με σιρόπι καραμέλα
cantina.protothema
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
-
Πάλεψε η Εθνική:Ηγέτης ο Τολιόπουλος
21 Νοεμβρίου 2024 -
ΣΥΡΙΖΑ: Πάνω από 1.000 μέλη αποχώρησαν στην Πέλλα
21 Νοεμβρίου 2024
ΣΧΟΛΙΑ