close search results icon

Απειλές στο Παρίσι για αιματοκύλισμα

Απειλές στο Παρίσι για αιματοκύλισμα

Μαρία Σπηλιοπούλου

Ενας 40αχρονος Ρώσος σεφ με θητεία σε εστιατόριο με αστέρια Μισελέν συνελήφθη στο διαμέρισμά του στο Παρίσι να «μαγειρεύει μεγαλεπήβολο σχέδιο αποσταθεροποίησης» της Γαλλίας στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού με έντονο άρωμα Μόσχας.

Ενας 18χρονος στο Μπορντό εντοπίστηκε να σχεδιάζει τουλάχιστον μια τρομοκρατική επίθεση όσο διαρκεί η μεγάλη γιορτή του αθλητισμού. Ενας αραβόφωνος με καλυμμένο το πρόσωπο με μαντίλα και την παλαιστινιακή σημαία στο στήθος σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο κραδαίνει ένα κεφάλι κούκλας, απειλώντας με «ποτάμια αίματος» την Πόλη του Φωτός, γιατί μετέχουν Ισραηλινοί αθλητές στους Αγώνες.

Η εικόνα του παζλ που δημιουργείται από την ειδησεογραφία του τελευταίου 24ώρου παραμονές των Αγώνων δεν είναι καθησυχαστική, παρότι ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Ζεράρ Νταρμανέν, διαβεβαιώνει πως όλα θα κυλήσουν ομαλά στην αυριανή τελετή έναρξης στ Σηκουάνα και μέχρι τη λήξη των Ολυμπιακών.

Το Παρίσι έχει μετατραπεί σε «απόρθητο» φρούριο. Περίπου 300.000 θεατές αναμένεται να είναι αύριο στους δρόμους της πόλης. Τουλάχιστον 50.000 αστυνομικοί και 10.000 στρατιώτες θα είναι επί ποδός σε 24ωρη βάση. Στην περίμετρο ασφαλείας που έχει δημιουργηθεί με περίπου 40.000 κιγκλιδώματα γύρω από το Σηκουάνα εισέρχονται μόνον όσοι διαθέτουν διαπιστεύσεις και περνούν από εξονυχιστικούς ελέγχους. Πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ έχουν επενδύσει οι Γάλλοι διοργανωτές στην ασφάλεια.

Οι γαλλικές Αρχές δίνουν με το σταγονόμετρο πληροφορίες για τους συλληφθέντες. Σύμφωνα με δημοσιεύματα ο μάγειρας που δεν κατονομάστηκε και ζει στη Γαλλία 14 χρόνια, συνελήφθη την Κυριακή. Οδηγήθηκε ενώπιον εισαγγελέα και προφυλακίστηκε ως ύποπτος για κατασκοπεία και συμμετοχή σε σχέδιο συνωμοσίας για μεγάλης κλίμακας ενέργειες, με στόχο την αποσταθεροποίηση της χώρας στη διάρκεια των Ολυμπιακών σε συνεργασία με «ξένο παράγοντα».

Φέρεται να ήταν υπό παρακολούθηση επί μήνες και στο διαμέρισμά του να βρέθηκαν ντοκουμέντα που τον συνδέουν με ελίτ ομάδα των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών. «Οι Γάλλοι θα ζήσουν μια τελετή έναρξης που δεν έχει ξαναγίνει» ακούστηκε να λέει σε υποκλαπείσα τηλεφωνική συνομιλία με το «σύνδεσμό» του.

eleftherostypos.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ