close search results icon

ΑΠΘ: Διαμαρτυρία φοιτητών για δωρεάν σίτιση και υποδομές – «Δεν γίνεται να ζούμε έτσι» (ΦΩΤΟ+Video)

Μία εβδομάδα μετά από την πτώση του ασανσέρ στο κτίριο Γ’ των εστιών.

Δωρεάν σίτιση και μεριμνά για την ποιότητα των σπουδών τους ζητούν φοιτητές, μέλη φοιτητικών συλλόγων καθώς και οικότροφοι των εστιών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, οι οποίοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την πρυτανεία του ΑΠΘ.

Με πανό και συνθήματα, οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν μετά τις 12.00 έξω από το κτίριο διοίκησης και διαμαρτυρήθηκαν για την κάρτα σίτισης στη λέσχη του ΑΠΘ αλλά και για τη συντήρηση των υποδομών του πανεπιστημίου, μια εβδομάδα μετά από την πτώση του ασανσέρ στο κτίριο Γ’ των εστιών.

Όπως επισημαίνει σε δηλώσεις της η πρόεδρος του Συλλόγου Οικοτρόφων Φοιτητών Εστιών Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνα Παπαγιάννη: «Κάνουμε μια κινητοποίηση σήμερα για τα ασανσέρ και για τη χρηματοδότηση των εστιών που είναι στα πατώματα. Στατιστικά δείχνουν ότι η χρηματοδότηση έχει πέσει στο 50%. Δεν γίνεται να δίνονται ελάχιστα χρήματα για κτίρια στα οποία μένουν γύρω στους 1.000 φοιτητές. Έχει περάσει μια εβδομάδα από το περιστατικό με το ασανσέρ. Τελείωσε ο χρόνος όπου μπορούν να ρίχνουν τις ευθύνες από εδώ και από εκεί. Δεν γίνεται να ζούμε σε αυτή την κατάσταση».

img-9497.jpeg

πηγή: karfitsa.gr - Ελίνα Τουκουσμπαλίδου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ