Αναδιοργάνωση όλων των κατηγοριών της ΕΠΣ Πέλλας | PellaNews

Αναδιοργάνωση όλων των κατηγοριών της ΕΠΣ Πέλλας

Η  πανδημία, ας γίνει η αιτία κι αφορμή να προχωρήσουμε στην αναδιοργανωση των Πρωταθλημάτων όλων των κατηγορίων της Ενώσεως Ποδοσφαιρικών Σωματείων Νομού Πέλλας.

  Είναι πασιφανές, ότι η διάρθωση και ο μικρός αριθμός των ομάδων δημιουργούσε προϋποθέσεις για τη διεξαγωγή πρωταθλημάτων, ιδιαίτερα στην Α και Β κατηγορία μη ανταγωνιστικών και στη μεγαλύτερη διάρκεια τους χωρίς ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ, που, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, μάλλον με ΤΟΥΡΝΟΥΑ έμοιαζαν παρά με ένα ελκυστικό πρωτάθλημα, προς επιβεβαίωση αυτών είναι το γεγονός ότι πολλές ομάδες στη διάρκεια εγκατέλειπαν την αγωνιστική δραστηριότητα τους και αποχωρούσαν από το πρωτάθλημα. Σημειωτέον ότι ο Α2 όμιλος έμεινε με οκτώ ομάδες και κατάντησε ένα πρωτάθλημα παρωδία.

  Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε και μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής, αλλά και φίλοι των Διοικητικών Συμβουλίων, για να είναι:

Πιο Βιώσιμο το Πρωτάθλημα

Πιο Ανταγωνιστικό

Πιο οικονομικά συμφέρον για τα σωματεία και

Τέλος, ΠΙΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ και μεγαλύτερης διάρκειας πρωτάθλημα,

Π Ρ Ο Τ Ε Ι Ν Ω

Με την ευκαιρία αυτής της υγειονομικής κρίσης, ας αδράξουμε την ευκαιρία, για να προχωρήσουμε σε ριζική, ορθολογική και ιδιαίτερη χρήσιμη και ωφέλιμη τόσο για τα σωματεία, όσο και για την ποιότητακαι φυσικά το ενδιαφέρον των Πρωταθλημάτων της ΕΠΣ Πέλλας. Και συγκεκριμένα η πρότασή μου είναιη παρακάτω:

Η Α1 κατηγορία να έχει 16 ομάδες. Να μην πέσει καμία ομάδα, άρα έχουμε 11 ομάδες, μετά την άνοδα του Εθνικού Γιαννιτών και με την άνοδο των 5 ομάδων από την Α κατηγορία προκύπτει ο τελικός αριθμός των 16 ομάδων.

Η Α κατηγορία να έχει συνολικά 18 ομάδες, Μετά την αποχώρηση 3 ομάδων από τον Α2 όμιλο κια την άνοδο 5 ομάδων απομένουν και από τους δυο ομίλους: (22-8=14 ομάδες). Προτείνω να μην πέσει καμία άλλη ομάδα και να ανέλθουν από τη Β κατηγορία 4 ομάδες.

Η Β κατηγορία προτείνω να έχει κατ΄ελάχιστον 14-16ομάδες.

  Βασική προϋπόθεση για να αντέξουν τα σωματεία είναι:

Τα εισιτήρια των αγώνων, για το λόγο αυτό προτείνουμε την αύξηση των ομάδων,

Οι συνδρομές και οι δωρεές των μελών και

Οπωσδήποτε ή Επιχορήγηση της Πολιτείας ΓΓΑ και των Δήμων.

Γιατί, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, για τα σωματεία η μεγάλη πηγή εσόδωνπου ήταν η διοργάνωση των καλοκαιρινών χορών, συναυλιών, έχουν ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ.

    Κάνουμε έκκληση στον εκλεκτό κ. Πρόεδρο και τα μέλη της ΕΕ να λάβουν σοβαρά υπόψη τις προτάσεις μας,για τη διοργάνωση τωνθεσμών Κυπέλου και Πρωταθήματος και το σπουδαιότερο να ενισχύσουν οικονομικά τα σωματεία ή να ελαφρύνουν τις οικονομικές υποχρεώσεις τους.

                                          Με ιδιαίτερη εκτίμηση

                                          Βασίλειος Παναγιωτίδης